Actualitate

Imagini cu lucrările de pe Valea Oltului! Grindeanu: „Încă din prima zi s-a avansat foarte bine”. VIDEO

Au apărut primele imagini cu lucrările de pe Valea Oltului, unde traficul a fost restricționat timp de o lună pentru efectuarea lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești.

Imagini cu lucrările de pe Valea Oltului | Foto: Mesagerul de Sibiu Imagini cu lucrările de pe Valea Oltului | Foto: Mesagerul de Sibiu

 

 


În urmă cu câteva zile, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunța închiderea circulației rutiere pe Valea Oltului în perioada 8 iulie - 9 august pentru efectuarea unor lucrări esențiale la autostrada Sibiu-Pitești. 

 


Această decizie a supărat mulți șoferi, însă Grindeanu a spus că-și asumă acest disconfort creat și chiar dacă este an electoral, pentru el autostrăzile contează mai mult decât alegerile

Astfel că în urmă cu o zi, lucrările de defrișare au început, iar acum au apărut primele imagini de pe șantier care demonstrează că lucrările la autostrada Sibiu-Pitești nu puteau fi efectuate fără restricționarea completă a circulației rutiere. 


Sorin Grindeanu a explicat că echipele sunt bine mobilizate și intervin în 8 puncte de lucru pentru defrișarea arborilor și îndepărtarea de pe versant a maselor de pământ și de rocă instabile, adăugând că încă din prima zi s-a avansat foarte bine, fiind tăiați 800 din cei 20.000 de arbori aflați în zona critică a versantului. 

„Lucrările au reînceput în această dimineață, la ora 6.00, și vor continua până la ora 20.00, când se va redeschide circulația pe #DN7 (între Boița și Lazaret).


Echipele sunt bine mobilizate și intervin în 8 puncte de lucru pentru defrișarea arborilor și îndepărtarea de pe versant a maselor de pământ și de rocă instabile.

Încă din prima zi s-a avansat foarte bine: au fost tăiați peste 800 din cei 20.000 de arbori aflați în zona critică a versantului.


Tot ieri au fost asigurate traseele pentru accesul la parcelele de pădure de pe zonele montane înalte.

În paralel, echipajele aflate pe zona drumului degajează copacii și masele de rocă și de pământ care cad pe carosabil, astfel încât circulația să poată fi deschisă rapid în intervalele 7.30- 8.00 și 16.30- 17.00, dar și la ora 20.00.

Antreprenorul turc trebuie să defrișeze cele 10 ha de pădure din zona versantului din proximitatea DN7 (zona critică) în perioada 8 iulie- 9 august.”, a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Rute alternative la Valea Oltului 

Pentru „a împăca și varza și capra”, autoritățile au venit cu rute alternative pentru șoferi la Valea Oltului, tocmai pentru ca disconfortul creat să fie diminuat. 

Acestea sunt rutele ocolitoare în perioada cât circulația va fi restricționată pe Valea Oltului. 

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7: 

Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google New

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună

Astăzi s-a închis circulația pe Valea Oltului! Ce rute alternative există pentru DN7 Pitești - Sibiu?

abonare newsletter