Actualitate

Astăzi s-a închis circulația pe Valea Oltului! Ce rute alternative există pentru DN7 Pitești - Sibiu?

Circulația rutieră pe Valea Oltului va rămâne închisă timp de o lună de zile. Ce rute ocolitoare există pentru DN7 Pitești - Sibiu?

Ce rute alternative există pentru DN7 Pitești - Sibiu | Foto: Mesagerul de Sibiu Ce rute alternative există pentru DN7 Pitești - Sibiu | Foto: Mesagerul de Sibiu

 

 


În perioada 8 iulie - 9 august 2023, circulația rutieră pe Valea Oltului va fi închisă în timpul zilei pentru a permite desfășurarea unor lucrări esențiale la autostrada Sibiu - Pitești

 


Astfel, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:


Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

În intervalele orare 07.30 - 08.00 și 16.30 - 17.00, executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.


Totuși, trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

De asemenea, tot sub supravegherea constructorului, pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat anterior, va fi permis accesul autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți.


Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Măsura de închidere a circulației rutiere a fost instituită, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.   

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună

Grindeanu vrea autostrăzi cu orice preț! Ce spune ministrul Transporturilor despre închiderea Văii Oltului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter