Actualitate

Atenţionare Hidrologică! Clujul, sub Cod Galben de viituri și inundații.

Hidrologii au emis avertizări de Cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.

Atenţionare Hidrologică! Clujul, sub Cod Galben de viituri și inundații. | Foto: pixabay.com Atenţionare Hidrologică! Clujul, sub Cod Galben de viituri și inundații. | Foto: pixabay.com

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară, precum şi pentru judeţul Cluj.

 


Atenţionarea este valabilă până joi, 11 iulie, la ora 00:00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic – bazin amonte Ac. Gilău (județele Bihor și Cluj), Vișeu – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Poiana Borșa (județul Maramureș). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Someșul Rece, Vaser – bazin superior”, transmite Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Un nou COD PORTOCALIU de caniculă pentru județul Cluj! Temperaturi maxime de până la 40 de grade Celsius.

abonare newsletter