Actualitate

Un nou COD PORTOCALIU de caniculă pentru județul Cluj! Temperaturi maxime de până la 40 de grade Celsius.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu de caniculă pentru județul Cluj, fiind anunțate temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Un nou COD PORTOCALIU de caniculă pentru județul Cluj | Foto: depositphotos.com Un nou COD PORTOCALIU de caniculă pentru județul Cluj | Foto: depositphotos.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață atât o avertizare cod galben, cât și o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru județul Cluj, dar și restul țării. 

 


Cod galben - Temperaturi de până la 37 de grade 

Meteorologii au anunțat că în ceea ce privește codul galben de caniculă, temperaturile maxime vor atinge pragul de 37 de grade Celsius în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. De asemenea, se anunță o noapte tropicală. 

„În cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș, valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.
 


Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.”, anunță ANM. 

Cod Portocaliu - Temperaturi de până la 40 de grade Celsius

De asemenea, ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru județul Cluj, fiind anunțate temperaturi ce pot ajunge și la 40 de grade Celsius în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei


„În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica și se va extinde. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
 

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.”, au mai anunțat meteorologii. 


Un nou COD PORTOCALIU de caniculă pentru județul Cluj | Foto: ANM 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vreme caniculară, cu disconfort termic accentuat și maxime de 40 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Canicula topește România. Județul Cluj, sub cod portocaliu de căldură extremă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter