Actualitate

Cod galben de vreme severă în Cluj! Se anunță ploi, vânt, grindină, descărcări electrice și averse torențiale.

Cod galben de vreme severă pentru județul Cluj. Se anunță ploi, vânt, grindină, descărcări electrice și averse torențiale.

Cod galben de vreme severă în Cluj | Foto: pixabay.com Cod galben de vreme severă în Cluj | Foto: pixabay.com

 

 


Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme severă pentru județul Cluj, fiind anunțate ploi, vânt, grindină, descărcări electrice și averse torențiale. 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben atât pentru județul Cluj, cât și pentru alte județe din țară, fiind anunțate fenomene meteorologice extreme. 

Deși județul Cluj se află și sub cod roșu de caniculă, meteorologii au anunțat că în 16 iulie 2024, în intervalul orar 12.00-16.00, județul Cluj se va afla sub cod galben de vreme extremă temporară. 


„În intervalul menționat, în zona continentală a Dobrogei, în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în Maramureș, nordul Crișanei, în nord-vestul Transilvaniei și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.”, au transmis meteorologii. 

Cod galben de vreme severă în Cluj | Sursa: ANM 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj, între două extreme! În zona de munte sunt ploi, iar în Cluj-Napoca se resimt aproape 40 de grade Celsius la ora 14:00.

Se schimbă vremea în Cluj! Mai multe zone din județ, sub cod galben de ploi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter