Actualitate

Judeţul Cluj primește apă cu „porția”, pe timp de caniculă. Clujenii, rugați să folosească apa doar pentru consumul casnic.

Mai multe localități din județul Cluj vor primi apă cu „porția”, anunță Compania de apă Someș. Măsura a fost stabilită din cauza caniculei și a temperaturilor ridicate.

Clujul primește apă cu porția. Ce localități vor fi limitate privind accesul la apă potabilă? | Foto: pexels.com Clujul primește apă cu porția. Ce localități vor fi limitate privind accesul la apă potabilă? | Foto: pexels.com

 

 


Mai multe localități din județul Cluj vor primi apă cu „porția”, pe timp de caniculă, anunță Compania de apă Someș.

 


Localitățile din Cluj vizate de noua măsură sunt: Apahida, Pata, Văleni, Dezmir și Sânnicoară. În acestea s-a stabilit o măsură de furnizare a apei pe toată perioada caniculară. Decizia a fost luată și din pricina utilizării apei pentru alte motive decât uzul casnic, fapt ce a suprasolicitat sistemul. 

În ce intervale va fi întreruptă furnizarea apei potabile?

În Apahida, Sânnicoară și Dezmir s-a decis întreruperea furnizării cu apă, în intervalul 10:00-15:00, pe mai multe străzi din localitățile menționate. Dezmir trece printr-o întrerupere mai aspră a furnizării de apă, deoarece conform Companiei de apă, câteva străzi vor fi sistate de la furnizare, începând cu ora 19:00. Acestea sunt străzile: Ghioceilor, Panoramic, Toamnei, Trandafirilor și Primăverii. 


În PATA, apa va fi întreruptă zilnic în intervalul 22:00-6:00, iar în Văleni apa va fi disponibilă cetățenilor doar în intervalul 8:00-22:00. 

Compania de apă a transmis oamenilor că este o situație ce nu depinde de acțiunile societății și că fac tot ce e posibil să o rezolve în cel mai scurt timp. 


„Pe această cale, reluăm apelul către clienți și utilizatori de a nu folosi apa din rețea decât pentru consumul casnic și nu pentru grădinărit, sere, zootehnie, udatul curților, umplerea piscinelor, etc.”, a transmis Compania de apă Someş. 

Articol realizat de Alina Petric


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe localități din județul Cluj primesc apă cu „porția” pe durata caniculei. Compania de Apă: „Furnizarea va fi întreruptă din cauza utilizării apei în alte scopuri decât cele menajere”.

15 localități din județul Cluj ar putea rămâne fără apă pe durata caniculei. Clujenii sunt rugați să folosească apa doar pentru consumul casnic

Ultimele Stiri
abonare newsletter