Actualitate

15 localități din județul Cluj ar putea rămâne fără apă pe durata caniculei. Clujenii sunt rugați să folosească apa doar pentru consumul casnic

În timp ce Cluj se află sub cod portocaliu de caniculă, 15 localități din județ vor avea probleme cu apa sau chiar ar putea să rămână fără aceasta pentru perioadă nedeterminată.

15 localități din județul Cluj ar putea rămâne fără apă| Foto: freepik.com 15 localități din județul Cluj ar putea rămâne fără apă| Foto: freepik.com

 

 


15 localități din județul Cluj sunt supuse alimentării precare cu apă sau chiar să rămână fără pentru perioadă nedeterminată, anunță Compania de apă Someș pe Facebook.

 


Anunțul vine în urma campaniei sale de conștientizare, în care a cerut clujenilor să folosească apa doar pentru uz casnic, punând accentul pe faptul că unii oameni s-ar putea să rămână fără apă. Cele 15 localități vizate sunt: Feleacu, Sălicea, Casele Micești, Gheorgheni, Dezmir, Boju, Pata, Chinteni, Deușu, Măcicașu, Vechea, Iacobeni, Valea Largă, Ceanu Mare și Naoiu. În aceste localități apa va ajunge cu o presiune mică și anumite zone ar putea să rămână defecitare.

Ce transmite Compania de Apă Someș? 

Compania de apă insistă clienților săi să aibă grijă cu apa pe care aceștia o consumă și de a nu folosi apa „pentru grădinărit; seree; zootehnie; udatul curților; umplerea piscinelor, etc” Compania îi roagă pe clujeni să fie mai vigilenți în aceste vremuri caniculare, pentru a nu se accentua și mai mult întreruperile de apă. 


Conform reprezentanților de la rețeaua de apă, oamenii au suprasolicitat sistemul de aducțiune, utlizând apa pentru activități agricole și zootehnice. 

Acesta nu e singurul anunț major dat de compania Someș. În aceeași zi au anunțat că pe durata secetei și a caniculei, va fi sistată alimentarea cu apă în localitățile Apahida, Sânnicoară și Dezmir între orele 10:00-15:00.


„Pe această cale, reluăm apelul către clienți și utilizatori de a nu folosi apa din rețea decât pentru consumul casnic nu și pentru grădinarit, sere, zootehnie, udatul curților, umplerea piscinelor etc.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, situatia fiind independentă de voința Companiei de Apa Somes S.A”, arată sursa citată.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe localități din județul Cluj primesc apă cu „porția” pe durata caniculei. Compania de Apă: „Furnizarea va fi întreruptă din cauza utilizării apei în alte scopuri decât cele menajere”.

Un nou COD PORTOCALIU de caniculă pentru județul Cluj! Temperaturi maxime de până la 40 de grade Celsius.

Ultimele Stiri
abonare newsletter