Actualitate

Cluj, între două extreme! Tot județul este sub cod portocaliu de caniculă, zona de munte sub cod galben de ploi.

Tot județul Cluj este sub cod portocaliu de caniculă, iar zona de munte sub cod galben de ploi.

Cluj, între două extreme| Foto: depositphotos.com Cluj, între două extreme| Foto: depositphotos.com

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 17 iulie, o avertizare de ploi abundente și instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară, inclusiv zona de munte din județul Cluj.

 


Avertizarea este valabilă până ziua de miercuri, 18 iulie, până la ora 02:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în zona de munte, în Banat, Crișana, Maramureș și jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.


Avertizare cod galben de ploi | Sursa: ANM

Cod portocaliu de caniculă în Cluj

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu și roșu de caniculă. Județul Cluj se află miercuri, 17 iulie, sub cod portocaliu de caniculă.

Conform ANM, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


„Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, au adăugat meteorologii.

Avertizare de caniculă | Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ce înseamnă, de fapt, „temperatura resimțită” și de ce este importantă pentru noi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter