Actualitate

Nouă români au fost reținuți în Italia. Figurau ca asistați social, dar erau escroci „de milioane”.

Nouă români au fost reținuți în Italia. Aceștia figurau ca asistați social, dar erau escroci „de milioane”.

Figurau ca asistați social, dar erau escroci „de milioane” | Foto: pixabay.com Figurau ca asistați social, dar erau escroci „de milioane” | Foto: pixabay.com

 

 


Nouă români au fost arestați în Italia, după ce au reușit să strângă averi în mod ilegal, deși în acte figurau ca fiind asistați social. 

 


Autoritățile italiene au descoperit că nouă români care locuiau între Ancona, Vicenza și Teramo s-au îmbogățit datorită unor afaceri ilegale, în timp ce în acte figurau ca asistați social. Mai mult, aceștia au reușit să-și achiziționeze mai multe imobile și mașini. 

Aceștia erau anchetați de către autoritățile din Italia încă din anul 2019, când au fost acuzați de escrocherii cu trafic de mașini. Mai exact, cei nouă români vindeau autoturisme după ce le modificau kilometrajul. 


Prin urmare, anchetatorii au sechestrat două vile și apartamente în valoare de peste 3 milioane de euro, 174 de vehicule și conturile bancare și poștale, în valoare de peste 4 milioane de euro. 

Citește și: 
Cinci români au furat 300.000 de dolari în SUA, în doar câteva secunde! Anchetatorii americani sunt uluiți de modul de operare.

„Aceste persoane dispuneau de atât de multe lichidități încât puteau încheia o varietate de tranzacții comerciale fără să stea pe gânduri. Acest element, combinat cu nivelul de trai afișat, a făcut sustenabilă acuzația că bunurile confiscate au fost obținute din veniturile activităților ilegale care au apărut în timpul anchetei și au dus la mai multe condamnări. Beneficiarii măsurii sunt anchetați pentru infracțiuni fiscale cu datorii în valoare de peste un milion de euro”, relatează presa italiană.


Asistați social în acte, dar escroci „de milioane” în viața reală 

De lungul anilor, autoritățile italiene au documentat și urmărit îndeaproape modul în care românii făceau afacerile ilegale cu mașini și încheiau contracte de vânzare-cumpărare. 

Cei nouă escroci români aveau sediul în Ancona și au fost responsabili de 253 de escrocherii și fraude în exercitarea comerțului pe o perioadă de doi ani, cu profituri de peste un milion de euro. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cinci români au furat 300.000 de dolari în SUA, în doar câteva secunde! Anchetatorii americani sunt uluiți de modul de operare.

Un român, supărat pe religie, a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria!

abonare newsletter