Externe

Un român, supărat pe religie, a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria!

Un român în vârstă de 32 de ani a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria, pe motivul că biserica i-a distrus viața.

Un român, supărat pe religie, a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria | Foto: APA/Dominik Mandl Un român, supărat pe religie, a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria | Foto: APA/Dominik Mandl

 

 


Un bărbat în vârstă de 32 de ani din România a intrat cu un camion de 12 tone într-o biserică din orașul Brunn am Gebirge, situat în districtul Mödling din landul Austria Inferioară, motivându-și gestul sub pretextul că biserica i-a distrus viața. 

 


Potrivit poliției austriece, românul locuiește în Austria din anul 2020, iar luni după-amiază, în jurul orei 16.45, a pus un camion de 12 tone în marșarier și a lovit intenționat, de mai multe ori, clădirea Bisericii Penticostale Elim, fațada, ferestrele și ușile fiind grav avariate. Ba chiar clădirea se află în pericol de prăbușire, conform autorităților. 

La momentul incidentului, în biserică se aflau trei persoane, printre care și un preot, acestea nefiind rănite, însă un pieton aflat în apropiere ar fi suferit răni ușoare. 


Mai mult, poliția a specificat că bărbatul nu s-a împotrivit arestării. Acum se află în penitenciarul Wiener Neustadt. 

Românul susține că biserica i-a distrus viața 

În cadrul interogatoriului, românul a susținut că a vrut să se răzbune pentru că biserica i-a distrus viața. De asemenea, s-a stabilit că în urmă cu câteva săptămâni, același bărbat, s-ar fi manifestat violent în biserica în care a intrat ulterior cu un camion. Mai exact, a rupt o biblie în lăcașul de cult. 


Având în vedere motivațiile aparent religioase, ancheta a fost preluată de Biroul regional pentru securitatea statului şi lupta împotriva extremismului. 

Comunitatea religioasă a fost fondată în anii '80 din secolul trecut de foşti refugiaţi politici din România, informația regăsindu-se pe site-ul Bisericii Penticostale Elim. 


Un român a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria | Foto: APA/Dominik Mandl
Un român a intrat intenționat cu un camion într-o biserică penticostală din Austria | Foto: APA/Dominik Mandl

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un român, arestat pentru trădare. A trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare NATO.

Un român a vandalizat o biserică din Italia

abonare newsletter