Actualitate

Caniculă extremă în Europa: Destinațiile de vacanță se transformă în cuptoare

Europa se confruntă cu un val de căldură extremă în această vară, cu temperaturi care depășesc cu mult mediile obișnuite pentru această perioadă.

Europa se confruntă cu un val de căldură extremă. Foto: pexels.com Europa se confruntă cu un val de căldură extremă. Foto: pexels.com

 

 


Numeroase destinații populare printre turiști sunt afectate de caniculă, punând în pericol planurile de vacanță ale multor călători.

 


În Franța, Parisul se pregătește pentru Jocurile Olimpice cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius, în timp ce Nisa atinge 32 de grade. 

Spania înregistrează valori și mai ridicate, cu Sevilla atingând 41 de grade Celsius și Malaga 41 de grade în weekend, conform Sky News.


Italia se confruntă cu o situație alarmantă, existând o avertizare rară de căldură pentru sudul țării. În Sicilia, temperaturile ajung la 38 de grade Celsius, dar sunt percepute 44 de grade în Palermo. Roma nu scapă nici ea de caniculă, cu 38 de grade Celsius prognozate pentru următoarele zile.

Alertă pentru turiști: Temperaturi record lovesc țările europene preferate 

Grecia, o destinație foarte căutată de turiști, se confruntă cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius în Corfu și 38 de grade în Atena. 


Alte țări afectate de valul de căldură includ Cipru, Portugalia, Croația și Ungaria.

CITEȘTE ȘI:
Ce înseamnă, de fapt, „temperatura resimțită” și de ce este importantă pentru noi?

Situația este și mai gravă în afara Europei. În Egipt, la Sharm el Sheikh, se așteaptă temperaturi de până la 43 de grade Celsius, cu o senzație termică de 50 de grade.


Vacanța de coșmar: Valul de căldură extremă pune stăpânire pe Europa

În Marrakech, Maroc, mercurul va urca până la 44 de grade Celsius.

Autoritățile europene au emis avertizări roșii de temperaturi ridicate pentru sudul Italiei, întreaga coastă croată și zone întinse din Balcani. Turiștii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție, să se hidrateze corespunzător și să evite expunerea prelungită la soare în orele de vârf.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Călătoriți vara aceasta? Urmați aceste sfaturi esențiale pentru a suporta mai bine căldura

abonare newsletter