Actualitate

Ai fost afectat de „pana Windows”? Iată ce trebuie să faci în acest sens.

Dacă ai fost afectat de „pana Windows”, iată ce pași trebuie să parcurgi pentru a remedia situația.

Ai fost afectat de pana Windows? Iată ce trebuie să faci în acest sens | Foto: pixabay.com Ai fost afectat de pana Windows? Iată ce trebuie să faci în acest sens | Foto: pixabay.com

 

 


Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat un ghid cu o serie de pași pe care trebuie să îi parcurgă cei afectați de eroarea „blue screen” a companiei de securitate cibernetică CrowdStrike. 

 


„Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) este în contact cu compania CrowdStrike în ceea ce privește problema de funcționalitate a anumitor servicii, cauzată de o eroare de tip blue screen legată de senzorul Falcon CrowdStrike pentru sistemele de operare Windows. Compania lucrează în mod activ la remediere, iar recomandări pentru rezolvarea acestei probleme au fost transmise deja către toți clienții afectați”, precizează DNSC.

Cei care întâmpină probleme cu sistemele de operare care au instalați agenți CrowdStrike, pot parcurge pașii următori pentru remediere:


  1. Porniți Windows în modul de siguranță
  2. Navigați la directorul din Explorer C:WindowsSystem32driversCrowdStrike
  3. Localizați fișierul C-00000291*.sys, faceți clic dreapta și redenumiți-l C-00000291*.renamed
  4. Porniți host-ul în mod normal

De asemenea, DNSC recomandă monitorizarea canalelor oficiale de comunicare ale companiei pentru viitoare actualizări legate de această problemă.

Vineri, mai multe bănci, companii aeriene și instituții media au fost afectate de o pană informatică de la Microsoft. Astfel, mai multe zboruri au fost blocate, unele având și întârzieri de până la 3 ore.  


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Incidente la nivel global în aeroporturi și bănci, cauzate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Pana informatică de la Microsoft a blocat unele zboruri de pe Aeroportul Cluj. Întârzieri de până la 3 ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter