Actualitate

Temperaturi în scădere și vreme instabilă până la finalul lunii iulie. Prognoza meteo actualizată.

Vremea devine instabilă, astfel că ploile și furtunile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele două săptămâni.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo actualizată|Foto: monitorulcj.ro Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo actualizată|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni, perioada 22 iulie - 4 august, se anunţă a fi unul schimbător, în majoritatea regiunilor, cu perioade în care valorile termice vor continua să fie caniculare, dar şi cu zile în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, arată estimările publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, în primele două zile din intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 30 de grade, apoi va scădea semnificativ, iar în zilele de 25 şi 26 iulie când se va ajunge la valori de 24 de grade. 


Va urma un proces de încălzire treptată, astfel că, în 29 iulie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, iar pentru finalul lunii iulie şi începutul lunii august sunt estimate valori în general de 28-29 de grade. 

Media zilnică a temperaturilor minime va fi de 16 grade în primele zile ale intervalului şi în jurul a 14 grade în restul intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 - 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24, 25 şi 26 iulie, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere şi după 1 august.


CITEȘTE ȘI: 
Vreme călduroasă, cu maxime de 34 de grade. Revin ploile și furtunile. Prognoza meteo pentru Cluj.

La munte, media regională a temperaturilor maxime va prezenta variaţii semnificative în prima săptămână. Astfel, de la 20-22 de grade, în primele zile, se va ajunge la 16 de grade, în zilele de 25 şi 26 iulie, apoi se va reveni la 22 de grade, în 28 şi 29 iulie. 

La final de iulie şi început de august sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 19 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 10 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în primele trei zile ale intervalului şi în zilele de 29 şi 30 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 - 27 iulie. Ploi pe arii mai extinse vor mai fi în zilele de 24, 25 şi 26 iulie, când şi cantităţile de apă se anunţă a fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere şi după data de 1 august.


În Cluj, în următoarele două săptămâni, maximele termice nu vor depăși 31 de grade Celsius, iar minimele vor indica 14 grade Celsius. De la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile vor scădea simțitor, de la 29 de grade la 23 de grade Celsius, iar cerul va fi marcat de înnorări și ploi. 

Vremea în Cluj în următoarele două săptămâni|sursa: accuweather.com

Spre finalul lunii iulie și începutul lunii august, temperaturile vor înregistra o creștere ușoară, însă vremea va rămâne instabilă, fiind marcată de ploi, furtuni și vijelii. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Luna iulie vine cu temperaturi ridicate și vreme instabilă. Prognoza meteo actualizată.

abonare newsletter