Actualitate

Dirijorul român Cristian Măcelaru va conduce Orchestra națională a Franței, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice!

Dirijorul român Cristian Măcelaru va conduce Orchestra națională a Franței, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Dirijorul român Cristian Măcelaru va conduce Orchestra națională a Franței, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice | Foto: Cristian Măcelaru - Facebook Dirijorul român Cristian Măcelaru va conduce Orchestra națională a Franței, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice | Foto: Cristian Măcelaru - Facebook

 

 


 

România va fi în prim-plan la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, datorită dirijorului român, Cristian Măcelaru, care va conduce Orchestra națională a Franței la acest moment important. 


 

Au mai rămas doar trei zile până la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice, iar România va fi în prim-plan încă de la ceremonie, datorită dirijorului român, Cristian Măcelaru, care va conduce Orchestra națională a Franței. 


Aproximativ 11.000 de atleți din toate colțurile lumii așteaptă să participe la Jocurile Olimpice 2024, iar Parisul s-a schimbat „la față” în așteptarea evenimentului și a sportivilor care vor veni în „orașul dragostei” pentru a demonstra că sunt demni să se afle acolo și să câștige marele premiu. 

Citește și:
România, creditată cu 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportivii sunt cazați în satul olimpic din Saint-Denis, dotat cu săli de antrenament de ultimă generație și cu restaurante în care cei mai buni chefi din Franța vor găti zilnic peste 40.000 de mese cu preparate culinare bine alese.  


Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 26 iulie 2024, pe râul Sena și deși România va reprezentată de 107 sportivi în cadrul Jocurilor Olimpice, vom putea fi în prim-plan încă de la ceremonie, datorită lui Cristian Măcelaru, un dirijor român cunoscut în întreaga lume, care va conduce Orchestra națională a Franței în cadrul ceremoniei de deschidere. 

Cristian Măcelaru este un dirijor român, director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California și dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln. De asemenea din 1 septembrie 2020 Măcelaru este directorul muzical al Orchestrei naționale a Frantei. În septembrie 2022 i s-a prelungit contractul până în 2027.


Jocurile olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Atac șocant în inima Parisului! Un polițist înjunghiat cu doar câteva zile înainte de Jocurile Olimpice - VIDEO

Gimnasta Annaliese Drăgan, calificată la Jocurile Olimpice, ocupă locul 19 la Cupa Mondială Challenge de la Cluj-Napoca

abonare newsletter