Actualitate

Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în Trento.

Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în provincia italiană Trento.

Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în Trento | Foto: pixabay.com Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în Trento | Foto: pixabay.com

 

 


Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în provincia italiană Trento. Autoritățile din Italia voiau să omoare animalul, însă activiștii pentru drepturile animalelor s-au opus acestei măsuri. 

 


Președintele provinciei italiene Trento a emis un ordin care prevedea împușcarea ursului Kj1, care a atacat un turist francez într-o pădure, dar activiștii pentru drepturile animalelor au reușit să obțină în instanță oprirea aplicării acestui ordin. 

Citește și: 
Doi turiști, atacați de urs pe Transfăgărășan. S-au fotografiat cu animalul și au încercat să-l hrănească.

„Rămâne în pronunţare adoptarea măsurilor cele mai adecvate pentru asigurarea eventualei captivităţi a exemplarului identificat drept Kj1”, a hotărât Tribunalul Administrativ Regional din Trento, care a acceptat cererile înaintate de mai multe grupuri de apărare a animalelor pentru a nu fi aplicat ordinul de ucidere a ursului.


Mai mult decât atât, organizațiile au propus transferul ursului în România, după ce Francesca Patanella, avocata grupului „Onlus” a susținut că țara noastră este pregătită să primească ursul și a spus că ordinul de împușcare a animalului este inutil „dat fiind că există o alternativă de transfer, aşadar uciderea nenecesară a unui animal poate fi considerată un delict”.

Atacul din Trento a avut loc pe 16 iulie 2024, victima fiind un turist francez care se plimba singur într-o pădure. Acesta a suferit mai multe răni la mâini și picioare. Nu este primul caz de acest fel în Italia, în septembrie 2023 fiind omorâtă o ursoaică brună în pericol de extincție, ceea ce a generat un val de proteste și inclusiv amenințări la adresa celui care a împușcat animalul. 


Este a doua oară când italienii vor să trimită un urs în România

În aprilie 2023, un jogger italian a fost ucis de un urs în Trento, o premieră în Italia. Ursoaica acuzată că a ucis joggerul, care era nevinovată, potrivit activiştilor pentru drepturilor animalelor, a fost separată de puii săi după incident şi dusă într-o incintă. Provincia Trentino din nordul Italiei a luat în considerare mutarea în România a ursului „problemă”, cunoscut atât sub numele de JJ4

După numeroase apeluri lansate de apărătorii drepturilor animalelor, autorităţile la nivel de provincie au anunţat că ursoaica, identificată sub numele de JJ4, va fi transferată în Germania în cursul anului, într-un refugiu situat lângă Pădurea Neagră.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Liber la vânătoarea de urși. Parlamentul dă liber împușcării a peste 400 de urși în acest an.

Pui de urs, lovit de mașină între Turda și Copăceni! VIDEO

O provincie din Italia va decide dacă un urs care a ucis un om poate fi trimis în România. Împușcarea animalului, oprită de activiști

abonare newsletter