Actualitate

Etna se dezlănțuie! Aeroportul din Catania, paralizat de cenușa vulcanică - VIDEO

Etna, cel mai înalt și unul dintre cei mai activi vulcani din Europa, a erupt din nou marți, provocând perturbări majore în transportul aerian din Sicilia.

Etna a erupt din nou, iar aeroportul din Catania a fost nevoit să închidă. Foto: captură Youtube / Firstpost Etna a erupt din nou, iar aeroportul din Catania a fost nevoit să închidă. Foto: captură Youtube / Firstpost

 

 


Erupția a început în primele ore ale dimineții, când vulcanul a început să arunce lavă și cenușă fierbinte la înălțimi impresionante. 

 


Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia a raportat o coloană de cenușă care a atins o altitudine de opt kilometri.

Ca urmare a acestui eveniment, Aeroportul Internațional din Catania, unul dintre cele mai aglomerate din Sicilia, a fost nevoit să-și suspende toate operațiunile. 


Etna se dezlănțuie: Aeroportul Catania, blocat de norul de cenușă

Operatorul aeroportuar a anunțat pe X: „Din cauza erupțiilor și a emisiilor de cenușă, s-a decis suspendarea operațiunilor de zbor".

CITEȘTE ȘI:
Haos în Italia. Aeroportul Catania, pe care sunt curse şi dinspre România, este închis. Etna face ravagii - VIDEO

Pasagerii au fost sfătuiți să contacteze companiile aeriene pentru informații despre zborurile lor.


Măsura are impact semnificativ asupra turismului și a transportului în regiune, având în vedere că aeroportul din Catania deservește partea de est a Siciliei și atrage anual milioane de pasageri, depășind chiar și capitala Palermo în ceea ce privește numărul de sosiri.

Nu este prima dată când Etna provoacă astfel de probleme. 


Coloană de cenușă de 8 km: Etna provoacă închiderea celui mai mare aeroport din Sicilia

La începutul acestei luni, pe 5 iulie, aeroportul a fost închis din cauza unei erupții similare. Vulcanul, cu o înălțime impresionantă de 3.324 de metri, are o istorie îndelungată de activitate, erupând frecvent în ultimii 500.000 de ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

MAE, atenționare de călătorie în Islanda. Stare de urgență din cauza pericolului de erupție vulcanică

Ultimele Stiri
abonare newsletter