Actualitate

Ziua de 21 iulie, cea mai fierbinte zi din istorie!

Ziua de 21 iulie 2024 a fost înregistrată ca fiind cea mai fierbinte zi din istorie.

Ziua de 21 iulie, cea mai fierbinte zi din istorie | Foto: Depositphotos.com Ziua de 21 iulie, cea mai fierbinte zi din istorie | Foto: Depositphotos.com

 

 


Ziua de 21 iulie 2024 a fost cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată la nivel global, spun specialiștii. 

 


Conform datelor preliminare ale Serviciului Copernicus, privind Schimbările Climatice ale Uniunii Europene, ziua de duminică, 21 iulie a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la nivel global, temperatura medie a aerului la suprafața Pământului atingând în această zi 17,09 grade Celsius, fiind ușor mai ridicată față de precedentul record stabilit în luna iulie 2023, de 17,08 grade Celsius. 

Mai multe zone extinse din Statele Unite, Europa și Rusia au fost pârjolite în ultima săptămână din cauza valurilor de căldură. 


Anul trecut, recordul a fost depăşit timp de patru zile la rând, între 3 şi 6 iulie, pe măsură ce schimbările climatice au condus la căldură extremă în emisfera nordică.

Începând cu luna iunie a anului 2023, fiecare lună, timp de 13 luni la rând, a fost cea mai călduroasă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu aceeaşi lună din anii precedenţi, a indicat Copernicus.


De asemenea, oamenii de știință au sugerat că anul 2024 ar putea depăși 2023, devenind prin urmare cel mai călduros an de la începutul înregistrărilor, după ce schimbările climatice şi fenomenul meteorologic natural El Nino - care s-a încheiat în aprilie - au dus la creşterea temperaturilor în acest an.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 


Foto: depositphotos.com 

CITEȘTE ȘI:

Anul 2023, cel mai cald an din istorie pentru România, cu o temperatură medie de 12,5 grade. Cel mai călduros Crăciun, cu maxima zilei de 17 grade Celsius.

Vremea în lume: 2023 a fost cel mai călduros an din istorie! Niveluri record de dioxid de carbon și secetă extremă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter