Actualitate

Avertizare meteo. Clujul, sub Cod galben de ploi, vijelii și grindină.

Aproape toată țara este vizată de o atenționare meteo Cod galben și Cod portocaliu de vreme rea și fenomene meteo extreme.

Avertizare meteo. Cod galben de ploi și vijelii în Cluj|Foto: Depositphotos.com Avertizare meteo. Cod galben de ploi și vijelii în Cluj|Foto: Depositphotos.com

 

 


Avertizarea meteo Cod galben emisă miercuri de meteorologi este valabilă în intervalul 24 iulie, ora 10 – 25 iulie, ora 10 și vizează fenomene meteo deinstabilitate atmosferică temporar accentuată.

La munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă. Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. 


CITEȘTE ȘI: 
Vreme instabilă, cu maxime de 34 de grade, ploi și vijelii. Prognoza meteo pentru Cluj.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50...70 km/h) și căderi de grindină.

sursa: ANM

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele două zile, în cea mare parte a țării, arată meteorologii.


Codul portocaliu este valabil în intervalul 24 iulie, ora 12 – 24 iulie, ora 21.

În sud-vestul Transilvaniei și pe arii extinse la munte vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vreme instabilă, cu maxime de 34 de grade, ploi și vijelii. Prognoza meteo pentru Cluj.

abonare newsletter