Actualitate

Imagini superbe. Cerb surprins în pauză de relaxare într-un Parc Național din România.

Imagini inedite. Un cerb frumos, surprins într-un moment de pauză într-un Parc Național din România.

Imagini inedite. Un cerb frumos, surprins într-un moment de relaxare, într-un parc național din România|Foto: Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com Imagini inedite. Un cerb frumos, surprins într-un moment de relaxare, într-un parc național din România|Foto: Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com

 

 


Un cerb a fost surprins de camerele de monitorizare în timp ce se hrănește în liniște într-o pădure a Parcului Național Munții Rodnei. 

Imagini inedite. Un cerb frumos, surprins într-un moment de relaxare, într-un parc național din România|Foto: Regia Națională a Pădurilor Romsilva Facebook.com

„Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.


CITEȘTE ȘI: 
„Întâlnire cu o pisică sălbatică”. Imagini superbe surprinse într-un Parc Național din România.

Pădurile din Parcul Național Munții Rodnei asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos”, potrivit reprezentanților Romsilva. 

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud. 


Parcul Național Munții Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Imagini superbe cu lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. „Pot alerga cu aproape 60 de km/oră” VIDEO

abonare newsletter