Actualitate

Amendă record, de 200.000 de lei, pentru un șofer de BMW X6! Bărbatul nu este deloc prieten cu legea.

Amendă record, de 200.000 de lei pentru un șofer de BMW X6. Bărbatul are mai multe infracțiuni rutiere la activ.

Amendă record, de 200.000 de lei, pentru un șofer de BMW X6 | Foto: pixabay.com Amendă record, de 200.000 de lei, pentru un șofer de BMW X6 | Foto: pixabay.com

 

 


 

Un șofer de BMW X6 a primit o amendă record, de 200.000 de lei, acesta având mai multe infracțiuni rutiere la activ. 


 

Bărbatul a fost condamnat cu suspendare pentru o infracțiune rutieră, însă la a doua întâlnire cu magistrații, a primit o amendă de 200.000 de lei, sumă proporțională cu starea sa materială. 


Șoferul de BMW X6 nu este deloc prieten cu legea 

În primăvara anului 2020, șoferul, pe numele său Florinel Fartușneac, a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuzul de probe biologice, după ce a provocat un accident pe strada Bradului din Iași. Mai exact, acesta se urcase pe trotuar cu mașina și când a revenit e carosabil a acroșat un autoturism oprit pe sens opus. Fartușneac și-a continuat drumul, părăsind locul accidentului, însă șoferul autoturismului acroșat a reușit să-l urmărească și să-l oprească pe strada Pantelimon. 

La sfârșitul lunii octombrie a anului 2021, Fartușneac a fost oprit în trafic de polițiști, deși acesta nu mai avea voie să conducă, având permisul anulat în urma condamnării. 


La două luni distanță de incident, Fartușneac a reușit să obțină un nou permis de conducere, însă nu avea să fie în posesia lui prea mult timp. În luna februarie a anului 2022, acesta nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni, motiv pentru care polițiștii i-au reținut permisul pentru o lună. Totuși, a primit o dovadă cu drept de circulație valabilă până la data de 8 martie, urmând ca pe data de 9 martie să repete aceeași greșeală, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton. 

Amendă de 200.000 de lei 

Astfel, noua faptă a fost adăugată la dosarul întocmit pentru incidentul din mai și a fost trimit în judecată pentru conducere fără permis. Totuși, magistrații nu au luat în calcul aplicarea unei noi pedepse cu închisoarea, arătând că aceasta ar echivala cu încarcerarea lui Fartușneac, întrucât mai avea o condamnare la activ. Mai mult,  în aceste două dăți, Fartușneac nu comisese niciun accident de circulație și nici nu se aflase sub influența alcoolului. În schimb, judecătorii au apreciat că este necesară o amendă severă pentru a sancționa perseverența infracțională a inculpatului.


Mai exact, acesta a fost condamnat la 300 de zile-amendă, respectiv la un total de 400 de zile-amendă pentru fiecare faptă de conducere fără permis. În cazul lui Fartușneac, judecătorii au decis să stabilească valoarea maximă de amendă, adică de 500 de lei. 

Fartușneac poate solicta eșalonarea plății amenzii de 200.000 lei pe parcursul a doi ani. În cazul în care nu va achita amenda nici după scurgerea acestui interval, zilele-amendă vor fi transformate în zile de încarcerare. Sentința Judecătoriei nu este definitivă, fiind deja contestată de Fartușneac, procesul urmând să se reia în fața Curții de Apel, la jumătatea lunii octombrie.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șofer de weekend! A „parcat” BMW-ul în curtea unui bloc după ce a rupt gardul. FOTO

Șoferul de BMW care a trecut printr-un gard în Gheorgheni și a „parcat” pe iarbă era băut. Avea cazier pentru droguri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter