Actualitate

„Trebuie să învestim mai mult în sport și ăsta e un mesaj către toți politicienii” - David Popovici după bronzul la 100 de metri liber

Încă o reușită impresionantă a lui David Popovici. Înotătorul a luat bronzul la 100 de metri liber la Jocurile Olimpice 2024.

David Popovici a luat bronzul la 100 de metri liber la JO 2024 | Foto: David Popovici - Facebook David Popovici a luat bronzul la 100 de metri liber la JO 2024 | Foto: David Popovici - Facebook

 

 


 

Încă o reușită impresionantă a lui David Popovici. Înotătorul a luat bronzul la 100 de metri liber la Jocurile Olimpice 2024


 

David Popovici a adus încă o bucurie țării sale, câștingând medalia de bronz în finala cursei de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce luni seară a câștigat medalia de aur la proba de 200 metri liber


Chiar și așa, Popovici s-a aflat la o sutime de secundă de locul 2 și tot la o sutime de secundă de locul 4. Pe primul loc s-a clasat chinezul Pan Zhanle, obținând medalia de aur cu timpul 46:40, nou record mondial. Australianul Kule Chalmers a obținut medalia de argin, cu timpul 47:48, iar David Popovici a înregistrat timpul 47:49.

„V-am simțit! Vă mulțumesc!”, este mesajul lui David Popovici, postat pe Facebook, după finalizarea probei de 100 metri liber. 

Discurs manifest adresat politicienilor români 

Mai mult decât atât, la finalul ceremoniei de premiere, David Popovici a ținut un discurs manifest despre importanța investițiilor în sportul românesc, declarând că sportul ar trebui să fie „cel mai bun ambasador al țării”. 


„Sper să fac o diferență, nu în înotul românesc, ci în sportul românesc pentru că sportul este cel mai bun ambasador al țării. Trebuie să facă într-adevăr presiuni, să le fie adus la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva. Trebuie să ne punem pe treabă pentru că avem un campion olimpic din an în Paște. Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să învestim mai mult în sport și ăsta e un mesaj către toți politicienii care vorbesc despre asta, dar mesajul se blochează pe undeva.”, a transmis David Popovici. 

Astfel, David Popovici a reușit să aducă acasă două medalii olimpice de la Paris, devenind unul dintre cei mai importanți campioni ai României. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

David Popovici a câștigat medalia de aur la Europene în proba de 100 m liber

România, reprezentată de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, la Europenele de natație de la Belgrad

Ultimele Stiri
abonare newsletter