Actualitate

Temperaturi record și pericol de incendii. Vacanțele în sudul Europei, sub semnul alertelor

Spania, Italia și Grecia emit avertismente comune pentru turiști din cauza unui val de căldură extrem care afectează sudul Europei.

Căldură a devenit sufocantă în sudul Europei. Foto: depositphotos.com Căldură a devenit sufocantă în sudul Europei. Foto: depositphotos.com

 

 


Temperaturile ridicate cresc și riscul de incendii de vegetație în regiune.

 


În Spania, serviciul meteorologic AEMET a prognozat temperaturi maxime de până la 44°C în anumite zone. Mallorca se confruntă cu temperaturi de până la 41°C, iar în unele părți ale Barcelonei s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din istorie.

Risc de incendii de vegetație în destinațiile turistice europene

Italia, Grecia și Macedonia de Nord se confruntă cu amenințarea incendiilor de vegetație. În Macedonia de Nord, autoritățile luptă cu două incendii majore: unul lângă granița cu Bulgaria și altul în apropiere de Serbia, relatează Birmingham Mail.


Goran Stojanovski, de la centrul pentru gestionarea crizelor, a explicat că vegetația uscată și solul fierbinte îngreunează eforturile pompierilor.

CITEȘTE ȘI:
Răcorire naturală. 3 ceaiuri care te ajută să învingi canicula.

Stojanche Angelov, șeful centrului de urgență din Macedonia de Nord, a declarat că țara ar putea cere ajutorul NATO dacă situația se înrăutățește. 


Marți, Macedonia de Nord a cerut deja asistența Uniunii Europene.

Autoritățile din sudul Europei avertizează cu privire la un risc foarte ridicat sau extrem de izbucnire a incendiilor de vegetație din cauza valului de căldură.


Temperaturi record și pericol de incendii: Vacanțele în sudul Europei, sub semnul alertei

Turiștii care călătoresc în sudul Europei sunt sfătuiți să fie precauți și să se informeze despre condițiile meteorologice locale și eventualele avertismente emise de autorități.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

INSP avertizează: Temperaturile ridicate și valurile de căldură favorizează apariția anumitor boli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter