Actualitate

Prognoza meteo. Cum va fi vremea astăzi la Cluj-Napoca.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea vineri, 2 august, la Cluj-Napoca.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea astăzi la Cluj-Napoca. | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Prognoza meteo. Cum va fi vremea astăzi la Cluj-Napoca. | Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Ziua de 2 august va fi una în care soarele își va face simțită prezența, dar vor exista câteva înnorări.

 


Potrivit prognozei AccuWeather, Cluj-Napoca se află încă sub cod galben de caniculă. 

Maxima zilei de vineri va ajunge la valoarea de 33 de grade Celsius. Totodată, pe timpul serii vor fi așteptate minime de 17 grade Celsius.


Cum ne protejăm de caniculă?

Căldura excesivă poate afecta grav organismul, iar medicii ne sfătuiesc să luăm o serie de măsuri de protecție pe durata zilelor caniculare. 

„Iulie-august sunt vârfurile de caniculă. (Cum ne protejăm de caniculă? - n.red.) În primul rând este evitarea orelor de expunere la soare. De obicei sunt mult mai puternice razele solare după ora 13:00, deci 10:00-18:00 ar trebui stat în casă cât se poate. Îmbrăcăminte cât mai lejeră, deschisă la culoare, să nu fie negru și cenușiu pentru că păstrează caloric mult mai mult și se supraîncălzește corpul. Hidratare corectăRespectarea tratamentelor pentru că mulți sunt diabetici sau tratament cronic post accident vascular cerebral, cardiologic. Fructe, legume, mai puține alimente grase. Și neapărat protecția solară”, potrivit recomandărilor făcute de Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi record și pericol de incendii. Vacanțele în sudul Europei, sub semnul alertelor

Canicula se extinde în România! Clujul, sub Cod galben de disconfort termic ridicat.

abonare newsletter