Actualitate

Pe ce loc se află România după zece zile la Jocurile Olimpice? Tricolorii au obținut 7 medalii.

Pe ce loc se află România în clasament după zece zile petrecute la Jocurile Olimpice? Sportivii au reușit să aducă 7 medalii pentru țară.

Pe ce loc se află România după zece zile la Jocurile Olimpice | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook Pe ce loc se află România după zece zile la Jocurile Olimpice | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook

 

 


 

Au trecut 10 zile de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, iar România se situează în acest moment pe locul 15 în clasamentul medaliilor, sportivii reușind în tot acest timp să aducă acasă 3 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz. 


 

După zece zile la Jocurile Olimpice, românii se află pe locul 15 la clasamentul pe medalii, obținând 3 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz, în cadrul competițiilor. Lider al clasamentului este SUA cu 79 de medalii, urmată de China cu 53 de medalii, iar Franța este pe locul trei cu 48 de medalii. Republica Moldova a reușit să ia 2 medalii de bronz la judo, fiind pe locul 62, la egalitate cu Republica Dominicană, Malaysia şi Lituania.


Ce medalii au câștigat românii până acum?

România a câștigat şapte medalii, trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Medaliile de aur au fost obținute de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu). Medaliile de argint au fost câștigate de AncuţaBodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, iar David Popovici a mai obținut o medalie de bronz la 100 metri liber.

La proba de sol erau aproape Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea să obțină locul 3, dar în urma contestațiilor americanilor pe această poziție s-a clasat Jordan Chilles. Contestația a fost făcută deoarece un element din numărul americancei nu a fost notat. Astfel, româncele noastre au terminat pe locul 4, respectiv locul 5.


Programul românilor pe 6 august

Marți este proba sportivilor la canoe, dar urmează și o nouă serie pentru atleți, la aruncarea suliței și la săritura în lungime. Bianca Ghelber va participa în finala probei de aruncare a ciocanului.

Atletism:


11:20 aruncarea suliţei - masculin - calificări - Grupa A: Alexandru Novac

12:15 săritura în lungime - feminin - calificări: Alina Rotaru-Kottmann

20:57 aruncarea ciocanului - feminin - finala: Bianca Florentina Ghelber

Kaiac-canoe sprint:

11:30 canoe-2 masculin 500 metri - serii: Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă

14:50 canoe-2 masculin 500 metri - sferturi: Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (dacă se califică)

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jocurile Olimpice 2024. Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat medaliile de argint la proba de dublu vâsle feminin.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber. VEZI programul de astăzi al românilor la Jocurile Olimpice 2024.

Ultimele Stiri
abonare newsletter