Actualitate

Decizie drastică în sportul românesc! Sabrina Voinea și-a anunțat retragerea din gimnastică.

Decizie drastică în sportul românesc. Sabrina Voinea și-a anunțat retragerea definitivă din gimnastică.

Sabrina Voinea și-a anunțat retragerea din gimnastică | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook Sabrina Voinea și-a anunțat retragerea din gimnastică | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook

 

 


 

Decizie drastică în sportul românesc. Mama și antrenoarea Sabrinei Voinea a anunțat retragerea definitivă a gimnastei din acest sport, după cele întâmplate la Jocurile Olimpice de la Paris


 

Mai exact, Camelia, mama și antrenoarea gimnastei Sabrina Mâneca Voinea, a anunțat retragerea acesteia din gimnastică, după ce a pierdut medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma unei contestații făcute de echipa Americii. 


Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei, însă imaginile video și foto infirmă această teorie. Totuși, simțindu-se neîndreptățită, gimnasta româncă a decis să se retragă din gimnastică. 

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut Atât am putut suporta!”, a transmis Camelia Voinea, pe Facebook.


Scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică

În acest sens, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a trimis către Federația Internațională de Gimnastică o scrisoare pentru reanalizarea contestației depuse de Sabrina Voinea supă exercițiul la sol. 

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.


Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale.

Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justa a cazului prezentat”, se arată în scrisoare.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atleta clujeancă, Andrea Miklos, s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri la Jocurile Olimpice 2024!

Pe ce loc se află România după zece zile la Jocurile Olimpice? Tricolorii au obținut 7 medalii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter