Sport

Atleta clujeancă, Andrea Miklos, s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri la Jocurile Olimpice 2024!

Atleta clujeancă, Andrea Miklos, s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Atleta clujeancă, Andrea Miklos, s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri la Jocurile Olimpice 2024 | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook Atleta clujeancă, Andrea Miklos, s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri la Jocurile Olimpice 2024 | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook

 

 


 

Atleta clujeancă, Andrea Miklos, s-a calificat în semifinalele probei de 400 metri la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, cu al 15-lea timp din serii.


 

Andrea Miklos (25 de ani)  s-a clasat pe locul trei în prima seria cu timpul de 50 sec 54/100 (Personal Best), al 15-lea timp din cele şase serii disputate.


Cei mai buni timpi au fost obţinuţi de Marileidy Paulino (Republica Dominicană) - 49 sec 42/100, Amber Anning (Marea Britanie) - 49 sec 68/100 şi de Eid Salva Naser (Bahrain) - 49 sec 91/100.

Citește și: 
Pe ce loc se află România după zece zile la Jocurile Olimpice? Tricolorii au obținut 7 medalii.

Cu această ocazie, Andrea și-a îmbunătățit rezultatul de vârf al carierei în proba sa, sezonul trecut reușind să scoată timpul de 50,67 s  într-un concurs disputat la Chorzow, în Polonia. 


De asemenea, clujeanca mai alergase anul acesta 50,71 s în iunie, la Campioantele Europene de la Roma, 50,76 în mai, la Ostrava, și 50,99 tot în iunie, la Bydgoszcz.

Citește și:
Andrea Miklos, o tânără speranță a atletismului

„Cel mai greu din cursă cred că au fost emoţiile din calificări. E prima oară când alerg într-o ediţie olimpică la individual şi nimic nu se compară cu asta. Avem 80.000 de spectatori în tribune care urlă, aclamă ceea ce este extraordinar, dar îţi pierzi puţin concentrarea. În ultima perioadă însă m-am pregătit pentru momentul ăsta şi sunt pregătită să alerg în finală. Pot spune că sunt pregătită să mă lupt cu tot ce am eu pentru a obţine finala aceea, dar ştiu că n-o să fiu uşor. La ediţiile anterioare eram micuţă, dar acum, la 25 de ani, am experienţă şi consider că a venit momentul meu", a spus Andrea Miklos, conform paginii oficiale de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.


Citește și: 
Clujeanca Andrea Miklos, performanță remarcabilă la Gent

Semifinalele probei de 400 metri feminin vor avea loc în data de 7 august, de la ora 21:45. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine sunt sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice 2024? Clujeanca Andrea Mikloș se află pe listă.

Andrea Miklos, o tânără speranță a atletismului

Ultimele Stiri
abonare newsletter