Actualitate

Descoperire revoluționară făcută pe Lună - VIDEO

O descoperire revoluționară a fost făcută pe Lună de către oamenii de știință chinezi.

Oamenii de știință chinezi au identificat pentru prima dată molecule de apă în forma lor pură în probe de sol de pe lună. Foto: captură Glory Gob Tv Oamenii de știință chinezi au identificat pentru prima dată molecule de apă în forma lor pură în probe de sol de pe lună. Foto: captură Glory Gob Tv

 

 


Aceștia au identificat pentru prima dată molecule de apă în forma lor pură (H2O) în probe de sol aduse pe Pământ de sonda Chang'e-5.

 


Deși prezența apei pe Lună era cunoscută anterior, această descoperire este semnificativă deoarece  este pentru prima dată când apa în forma sa moleculară, H2O, a fost găsită în probe fizice - și, important, a fost recuperată dintr-o parte a Lunii unde anterior se credea că apa în această formă nu poate exista. 

Probele provin dintr-o regiune de latitudine medie a Lunii, unde temperaturile pot depăși 100 de grade Celsius.


Descoperire istorică: H2O găsit în zone neașteptate ale Lunii de cercetătorii chinezi

Oamenii de știință au descoperit un nou cristal  numit ULM-1, care conține aproximativ 41% apă. Moleculele de apă sunt stabilizate de amoniac, permițându-le să reziste în ciuda temperaturilor extreme de pe Lună.

Yuqi Qian, geolog la Universitatea din Hong Kong, a declarat pentru CNN: „Această nouă descoperire are mult potential. Putem extrage apă moleculară și este un nou mecanism de a face apa moleculară stabilă pe suprafața Lunii".


Această descoperire ar putea avea implicații importante pentru viitoarele misiuni pe Lună și pentru posibilitatea de a stabili baze permanente pe Lună. Apa ar putea fi o resursă vitală pentru astronauți, putând fi folosită pentru hidratare sau chiar pentru producerea de combustibil pentru rachete.

CITEȘTE ȘI:
Scurgere de lavă pe vulcanul Etna. Aeroportul din Catania limitează numărul zborurilor! VIDEO

Descoperirea face parte din eforturile Chinei de a deveni o putere spațială dominantă. Țara are planuri ambițioase, inclusiv trimiterea de astronauți pe Lună până în 2030 și construirea unei baze de cercetare.


Revoluție pe Lună: Oamenii de știință chinezi descoperă molecule de apă în sol lunar

David A. Kring, cercetător principal la Lunar and Planetary Institute din Texas, a avertizat că, deși descoperirea este fascinantă, „nu are implicații semnificative pentru arhitecturile misiunilor de explorare, deși demonstrează că descoperirile îi așteaptă pe cei care doresc și pot să exploreze Luna".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Surpriză după uragan. Debby aduce „cadouri” neașteptate de 1 milion de dolari pe plajele din Florida - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter