Actualitate

Surpriză după uragan. Debby aduce „cadouri” neașteptate de 1 milion de dolari pe plajele din Florida - VIDEO

Locuitorii Floridei au avut parte de o descoperire surprinzătoare în urma trecerii uraganului Debby.

Uraganul Debby a adus la mal cocaină de 1 milion de dolari. Foto: captură WXChasing Uraganul Debby a adus la mal cocaină de 1 milion de dolari. Foto: captură WXChasing

 

 


Pe lângă pagubele cauzate de vânturile puternice și valurile înalte, furtuna a adus la țărm și pachete de cocaină în valoare de peste 1 milion de dolari. 

 


Incidentul nu este singular, ci face parte dintr-o serie de descoperiri similare în ultimii ani pe coastele statului. În 2019, uraganul Dorian a adus la țărm cărămizi de cocaină pe două plaje din Florida. În 2023, mai multe pachete de cocaină, evaluate la peste 100.000 de dolari, au fost găsite pe diverse plaje din stat. În același an, primarul orașului Tampa, Jane Castor, a făcut o descoperire neobișnuită în timp ce se afla la pescuit cu familia - 70 de kilograme de cocaină plutind în apă. În mai 2024, un turist a găsit cocaină în valoare de aproximativ 1 milion de dolari pe plajele din Florida Keys.

Furtuna devastatoare aduce cocaină de milioane de dolari pe plajele Floridei

La începutul lunii iunie 2024, scafandrii au descoperit 25 de kilograme de cocaină la o adâncime de 30 de metri în largul Key West. În aceeași perioadă, o cantitate similară a fost găsită eșuată pe Dauphin Island, în Alabama.


Tot în iunie 2024, navigatori de agrement au observat 65 de kilograme de cocaină plutind în ocean în apropierea Florida Keys.

CITEȘTE ȘI:
Vremea extremă afectează Europa: Inundaţii, alunecări de teren, incendii şi un nou val de caniculă

Cel mai recent incident a avut loc odată cu trecerea uraganului Debby. Inițial clasificat ca uragan de categoria 1, Debby a fost ulterior retrogradat la statutul de furtună tropicală. În urma sa, 25 de pachete de cocaină, cântărind în total aproximativ 32 de kilograme și având o valoare de piață de peste 1 milion de dolari, au fost aduse la țărm în Florida Keys.


Consecințele uraganului: Cocaină în valoare de 1 milion de dolari adusă la țărm în Florida

Agentul șef Samuel Briggs II, șeful în exercițiu al Poliției de Frontieră a SUA, a confirmat descoperirea pe rețelele de socializare. El a menționat că drogurile au fost găsite de un cetățean responsabil, care a alertat imediat autoritățile.

Aceste descoperiri sunt legate de poziția geografică a Floridei. Statul se află în apropierea rutelor de trafic de droguri din Caraibe, care fac legătura între America de Sud și piețele din SUA și Europa.


În ce privește bilanțul uraganului, cel puțin cinci persoane au fost ucise în Florida, potrivit BBC.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un clujean, traficant de droguri, și-a modificat amprentele, și-a injectat botox și a slăbit pentru a nu fi descoperit, dar în zadar. A fost prins în Spania!

Ultimele Stiri
abonare newsletter