Actualitate

Sacrilegiu sau omagiu? La Untold, un DJ celebru a mixat piesa „Fată verde” de la Phoenix! VIDEO

DJ-ul Timmy Trumpet a mixat, joi noaptea, pe scena amplasată pe Cluj Arena, piesa „Fată verde” de la Phoenix! Poate nu a fost tocmai cea mai inspirată mișcare având în vedere că în urmă cu câteva zile titanul Nicu Covaciu, fondatorul trupei Phoenix, a fost înmormântat.

Timmy Trumpet, australianul care ocupă locul 6 în Top 100 DJs, a generat o euforie incredibilă la scena principală a festivalului Untold. Foto: monitorulcj.ro Timmy Trumpet, australianul care ocupă locul 6 în Top 100 DJs, a generat o euforie incredibilă la scena principală a festivalului Untold. Foto: monitorulcj.ro

 

Timmy Trumpet, australianul care ocupă locul 6 în Top 100 DJs, a generat o euforie incredibilă la scena principală a festivalului Untold. DJ-ul care a găsit combinația perfectă, un DJ set plin de energie și instrumentul preferat, trompeta, le-a mărturisit fanilor că ei sunt „familie” pentru el. În set-ul său a inclus și o piesă românească a trupei Cargo, „Dacă ploaia s-ar opri”, dar și piesa trupei Phoenix, „Fată verde”, spre deliciul publicului.


Timmy Trumpet este singurul DJ din lume care a pus muzică pentru 22 de secunde în stare de imponderabilitate, gravitație zero, a plutit la propriu, în cadrul unui program derulat cu Agenția Spațială Europeană și germanii de la BigCityBeat. E un tip cu o energie ireală și de aceea a tot experimentat, până în 2001 când a descoperit combinația ideala: DJ-ing-ul și trompeta. 

Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, a încetat din viaţă, în urmă cu o săptămână, la vârsta de 77 de ani. El fusese supus unei operaţii pe creier, în primăvara acestui an, la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce rezultatele unor analize indicau că are o tumoră.


Nicu Covaci a fost unul dintre cei mai mari și mai influenți muzicieni din istorica rock-ului românesc. Ovidiu Lipan Ţîndărică, fost membru al trupei Phoenix, a afirmat că Nicu Covaci a lăsat o moştenire muzicală extrem de importantă pentru rock-ul romanesc.

El a fost înmormântat zilele trecute, în cadrul unei ceremonii private. Pe sicriul lui Nicu Covaci au fost scrise versurile „Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaşte, curăţit prin jar,/ Din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,/ Astăzi ca şi mâine, pururi şi acum”, versurile scrise de Şerban Foarţă şi Andrei Ujica, din cântecul „Invocaţie”, de pe albumul „Cantafabule”. 


Alături de sicriu s-au aflat două chitare ale liderului formaţiei Phoenix, dar şi mai multe fotografii din concertele susţinute de Nicu Covaci.

Membrii formaţiei au anunţat că vor continua proiectul Phoenix, aceasta fiind dorinţa liderului lor, Nicu Covaci. De asemenea, ei au afirmat că vor lansa un nou album.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 97.000 de fani s-au bucurat de magia Untold în prima zi de festival. Pe Cluj Arena s-a auzit piesa trupei Cargo „Dacă ploaia s-ar opri”

Vama, Lenny Kravitz și Lost Frequencies vor urca vineri pe scena Untold. Programul pentru a doua zi de festival.

Cea mai provocatoare ținută la Untold 2024. O tânără a întors toate privirile pe Cluj Arena!

Ultimele Stiri
abonare newsletter