Actualitate

L-ați simțit? Clujul, zguduit de un cutremur. FOTO

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 Ml pe scara Richter s-a produs în zona Banatului, în vestul țării, acesta fiind resimțit în mai multe localității din regiune, inclusiv Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Deva și chiar până în Baia Mare.

Un cutremur cu magnitudinea de 4.7 Ml pe scara Richter s-a produs în vestul țării. Foto: Pexels Un cutremur cu magnitudinea de 4.7 Ml pe scara Richter s-a produs în vestul țării. Foto: Pexels

 

„În ziua de 10.08.2024, la ora 23:46 (ora României) s-a produs în zona Banat un cutremur cu magnitudinea de 4.7 Ml pe scara Richter, la adâncimea de 5 km și cu intensitatea în zona epicentrală de V grade pe scara Mercalli”, arată un mesaj al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 


Harta arată unde a avut loc cuttemurul. Foto: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Zona este mai puțin familiarizată cu mișcările seismice ale Pământului. Mai mulți utilizatori de Facebook au reacționat la mesajul INFP, spunând că seismul a fost resimțit în Arad, Oradea, Deva, Cluj-Napoca dar și alte localități.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cățeluș salvat după 8 ore dintr-o vizuină de vulpe, în Cluj. A ajutat Max, un câine care a căutat victime la cutremurul din Turcia.

Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în Taiwan. Două clădiri s-au prăbușit într-un oraș aflat în apropierea epicentrului.

47 de ani de la cutremurul din ‘77. 1.600 de români și-au pierdut viața în acea zi tragică!

Ultimele Stiri
abonare newsletter