Actualitate

Sute de persoane au cerut ajutorul medicilor la festivalul Untold, altele au fost prinse cu droguri

Peste 260 de persoane au acuzat stări de rău în cea de-a treia zi la festivalul Untold, dar au primit îngrijiri medicale la fața locului. De cealaltă parte, zeci de participanți au fost prinși cu droguri asupra lor și li s-a interzis accesul în festival.

Pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj la Untold. Foto: Facebook ISU Cluj Pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj la Untold. Foto: Facebook ISU Cluj

 

Sâmbătă, în cea de-a treia zi de Untold, jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni au aplicat un total de 113 sancțiuni contravenționale (în valoare totală de 69.190 de lei).


„Dintre acestea exemplificăm: 57 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier (26 de avertismente și 31 de amenzi în valoare de 31.940 de lei); 17 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, constând în 5 avertismente și 12 amenzi în valoare de 8.150 de lei; 9 sancțiuni contravenționale pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun (1 avertisment și 8 amenzi în valoare de 4.000 de lei)”, au transmis, duminică, reprezentanții Jandarmeriei Cluj.

Totodată, 61 de persoane au fost testate cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, din care 3 pozitive, 1053 de persoane testate cu aparatul etilotest/ etilometru, din care 12 pozitive, transmit reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.


„Au fost reținute/retrase 20 permise de conducere (12 pentru consum de alcool, 3 situații de posibil consum de droguri la volan - recoltare probe biologice și 5 pentru alte fapte). În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, 29 de persoane au fost identificate având asupra lor substanțe susceptibile a fi interzise la deținere”, arată IPJ Cluj.

Echipajele UPU-SMURD Cluj au acordat ajutor calificat în următoarele situații: 66 de traumatisme diverse (escoriații, contuzii etc.); 261 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.). Pentru 8 persoane au fost necesare investigații suplimentare, fiind transportate la spital.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copil de 6 ani, lovit de o mașină în Bistrița-Năsăud. A fost transportat la spital cu elicopterul SMURD.

Accident grav la Valea Drăganului. Un motociclist de 55 de ani a fost rănit. Elicopterul SMURD a aterizat la faţa locului.

Untold pe lumină nu e doar despre muzică! Cum se vede festivalul pe timpul zilei! GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter