Actualitate

Ultima zi a festivalului Untold. Droguri, alcool la volan și zeci de probleme medicale. Șapte artiști au fost amendați pentru înjurături pe scenă!

Zeci de persoane au fost prinse de polițiști, duminică în ultima zi a festivalului Untold, consumând substanțe interzise sau care au încercat să vândă droguri.

Zeci de mașini au fost trase pe dreapta, duminică, în ultima zi de desfășurare a festivalului Untold. Foto: Facebook Inspectoratul de Poliție Județean Cluj Zeci de mașini au fost trase pe dreapta, duminică, în ultima zi de desfășurare a festivalului Untold. Foto: Facebook Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

 

Potrivit unui comunicat de presă, duminică, jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni au aplicat un total de 107 sancțiuni contravenționale (în valoare totală de 46.665 de lei).


„41 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier (23 de avertismente și 18 de amenzi în valoare de 19.965 de lei); 18 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 3 avertismente și 15 amenzi în valoare de 8.600 de lei (7 amenzi pentru interpretarea unor piese folosind un limbaj licențios); 11 sancțiuni contravenționale pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun (3 avertismente și 8 amenzi în valoare de 4.000 de lei)”, se arată în documentul citat.

Totodată, 100 de persoane au fost testate cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, din care 5 au ieșit pozitive; 1579 de persoane au fost testate cu aparatul etilotest/ etilometru, din care 14 pozitive.


Au fost reținute/retrase 20 permise de conducere (14 pentru consum de alcool, 5 situații de posibil consum de droguri la volan), transmit polițiștii.

„În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, 37 de persoane au fost identificate având asupra lor substanțe susceptibile a fi interzise la deținere, dispunându-se măsurile legale în acest sens”, mai menționează documentul.


Medicii și asistenții UPU-SMURD Cluj au avut de lucru duminică acordând sprijin medical în 80 de cazuri cu traumatisme diverse (escoriații, contuzii etc.);  291 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

Pentru 8 persoane au fost necesare investigații suplimentare, fiind transportate la spital.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Din Țara Moților” am venit...la Untold! Nicolae Furdui Iancu, cântece patriotice pe Cluj Arena.

Libertate de exprimare de ambele părți ale gardului Untold. Tinerii sunt așteptați cu Biblii!

Peste 120.000 de fani, sâmbătă, la Untold. Icoană cu chipul lui Salvatore Ganacci în loc de Isus, Tujamo încă mixa la 6 dimineața! FOTO/VIDEO

abonare newsletter