Actualitate

Bărbat mort în urma unui incendiu de vegetație, în Aluniș. Victima, găsită carbonizată.

Un bărbat a murit, în comuna clujeană Aluniș, în urma unui incendiu de vegetație scăpat de sub control. Echipajul medical a constatat decesul.

Bărbat mort în urma unui incendiu de vegetație, în Aluniș|Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook Bărbat mort în urma unui incendiu de vegetație, în Aluniș|Foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Facebook

 

 


În după amiaza zilei de marți, polițiștii clujeni au fost solicitați să intervină în localitatea Corneni, comuna Aluniș, unde un bărbat ar fi murit în urma unui incendiu de vegetație. 

Incendiu de vegetație scăpat de sub control. Un bărbat a murit

Marți, în jurul orei 17.00, polițiștii din Gherla au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 55 de ani, cu privire la faptul că o persoană ar fi decedat într-un incendiu de vegetație, produs pe un teren viran din proximitatea localității Corneni, comuna Aluniș.


CITEȘTE ȘI: 
ISU Cluj, semnal de alarmă în privința incendiilor de vegetație. „Din cauza acestor intervenții, pompierii riscă să ajungă cu dificultate în cazul producerii unei situații de amploare”.

„La fața locului a fost dirijat un echipaj medical care a constatat decesul unui bărbat de 70 de ani. Din verificările preliminare, polițiștii au constatat că bărbatul de 70 de ani ar fi aprins vegetația uscată, iar ulterior ar fi scăpat de sub control incendiul propagat, fiind găsit decedat în această zonă”, informează, miercuri, IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor.


Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu de vegetație, extins la conductele de termoficare, pe strada Fabricii! FOTO

Incendiu de vegetație în apropiere de Drumul Sf. Ioan. Pompierii intervin cu forțe sporite. Miros puternic de fum resimțit în oraș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter