Actualitate

Victimele agresiunilor sexuale vor putea depune şi sesizări anonime

Victimele agresiunilor sexuale vor putea depune și sesizări anonime.

Victimele agresiunilor sexuale vor putea depune şi sesizări anonime | Foto: pixabay.com Victimele agresiunilor sexuale vor putea depune şi sesizări anonime | Foto: pixabay.com

 

 


 

În urma scandalului profesorilor Alfred Bulai și Marius Pileanu de la SNSPA, autoritățile vor modificarea legislației privind protejarea victimelor hărțuiri sexuale. 


 

Astfel, Marcel Ciolacu a anunțat că victimele agresiunilor sexuale vor putea depune și sesizări anonime. 


„Alt subiect cu care eram datori în faţa opiniei publice este modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale. Principala modificare este că victimele acestor agresiuni pot depune şi sesizări anonime. Pentru ca sesizarea să poate fi examinată şi soluţionată, trebuie să conţină indicii referitoare la fapte de hărţuire pe criteriul de sex sau hărţuire morală. Venim şi cu norme ce permit universităţilor şi altor instituţii, inclusiv unităţilor de învăţământ preuniversitar, să ia măsuri de descurajare a acestui fenomen”, a explicat Ciolacu.

De asemenea, Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că se discută despre modificarea legislaţiei, astfel încât toate sesizările privind încălcarea deontologiei universitare să fie analizate rapid, indiferent dacă acestea sunt făcute formal sau anonim.


„Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, spre exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie”, a anunţat ministrul.

Ministerul Educaţiei a propus ca toate sesizările, chiar şi cele anonime, să fie examinate şi trimise în comisia disciplinară, dar Minsterul Justiţiei nu agreează propunerile, deoarece legea din România nu permite adresarea sesizărilor anonime.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Uriașa pensie specială a unui fost „tablagiu”, pensionat la 42 de ani și pe care PSD l-a pus secretar de stat la Interne. El are masterat la SNSPA

Sociologul Alfred Bulai, acuzat că a manipulat și abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA! A fost suspendat din funcție.

abonare newsletter