Actualitate

Sociologul Alfred Bulai, acuzat că a manipulat și abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA! A fost suspendat din funcție.

Sociologul Alfred Bulai este acuzat că a manipulat și abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA. A fost suspendat din funcție.

Sociologul Alfred Bulai, acuzat că a manipulat și abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA | Foto: Alfred Bulai - Facebook Sociologul Alfred Bulai, acuzat că a manipulat și abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA | Foto: Alfred Bulai - Facebook

 

 


 

Alfred Bulai, unul dintre cei mai cunoscuți sociologi români, este acuzat că a manipulat și abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA. A fost suspendat din funcție în urma celor apărute în spațiul public. 


 

În cadrul unei investigații, publicate de Snoop.ro, au fost dezvăluite detalii șocante despre comportamentul sociologului și profesorului Alfred Bulai, acesta fiind acuzat că a manipulat și a abuzat sexual mai multe studente de la SNSPA, pe parcursul a aproape trei decenii. 


Alfred Bulai are 61 de ani și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni atât din mediul academic, cât și din mass-media românească, fiind considerat unul dintre cei mai buni sociologi din România. De asemenea, Bulai a ocupat funcții importante de-a lungul timpului, precum funcția de prodecan al Facultății de Științe Politice la SNSPA, dar și funcții de rang înalt în  cadrul Guvernului României, fiind inclusiv președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (ASG). Totodată, a fost directorul Departamentului de Sociologie din SNSPA și membru al Consiliului de Administrație al TVR.

Studentele îl acuză pe Bulai de manipulare și abuz sexual 

În investigația amintită, mai multe studentele ale lui Bulai au povestit prin ce au fost nevoite să treacă în perioada când acesta le-a fost profesori, experiențele lor de abuzuri și manipulări fiind similare. 


Potrivit acestora, profesorul își invita frecvent studentele la terase pentru discuții despre prestația lor academică, însă conversațiile deviau rapid spre subiecte intime și sexuale. Bulai le sugera adesea să se dezbrace pentru a-și demonstra încrederea în sine și le manipula să creadă că aceste acțiuni sunt esențiale pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Citește și: 
Pedepse mai mari pentru profesorii care abuzează sexual elevii sau studenții. Legea a fost promulgată.

Mai mult, Alexandra Costa, o fostă studentă la SNSPA, a povestit cum la vârsta de doar 19 ani a fost forțată de către Bulai să se dezbrace în fața lui și cum acesta a încercat ulterior să o pipăie și să o sărute. Alexandra a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic, fiind victima mai multor atacuri de panică și depresie severă în urma celor întâmplate cu Bulai. 


Profesorul Alfred Bulai a negat toate acuzațiile, susținând că nu a cerut niciodată vreunei studente să se dezbrace și că nu a avut niciodată relații sexuale cu studentele sale. De asemenea, a refuzat să acorde un interviu video pentru investigația publicată de sursa citată. 

În urma informațiilor apărute în spațiul public, conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis suspendarea participării lui Alfred Bulai la activitățile didactice. 

De asemenea, conducerea a transmis că vor analiza întreaga situație și vor lua măsurile necesare pentru ca astfel de cazuri de hărțuire, discriminare sau abuz să nu mai aibă loc. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesor de liceu, reținut pentru violarea a doi adolescenți

Profesor universitar din Brașov, reținut de polițiști. Este suspectat că lua mită de la studenți pentru promovarea examenelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter