Actualitate

Mii de credincioși au participat la slujba dedicată Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula. ÎPS Andrei: „Ne rugăm împreună și nădăjduim la mult folos duhovnicesc!”

Mii de credincioși au participat, joi, la Mănăstirea Nicula, la sărbătoarea Maicii Domnului. „Ne rugăm împreună și nădăjduim la mult folos duhovnicesc”, spune Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei.

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, în mesajul transmis credincioșilor, la Nicula: „Ne rugăm împreună și nădăjduim la mult folos duhovnicesc!”|Foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului-Facebook Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, în mesajul transmis credincioșilor, la Nicula: „Ne rugăm împreună și nădăjduim la mult folos duhovnicesc!”|Foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului-Facebook

 

 


Mii de credincioși au pornit miercuri, 14 august, în tradiționlul pelerinaj spre Mănăstirea Nicula pentru a participa, joi, la sărbătoarea dedicată Adormirii Maicii Domnului. 

CITEȘTE ȘI: 
Drumul credinței, pe jos! Credincioşii, în pelerinaj spre Mănăstirea Nicula. Programul slujbelor.

În predica sa, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a vorbit despre însemnătatea praznicului Adormirii Maicii Domnului, precum și despre modelul oferit de Fecioara Maria, care poate fi regăsit în paginile Sfintei Scripturi. 


Uniunea Europeană, sub protecția Maicii Domnului

Uniunea Europeană este sub protecția Maicii Domnului, spune ÎPS Andrei. 

„La întemeierea Uniunii Europene, din care facem și noi parte, acei bărbați vestiți care au contribuit la fondarea acesteia, au pus Uniunea Europeană sub protecția Maicii Domnului. 


Robert Schuman, președintele Franței și Konrad Adenauer, cancelarul Germaniei, au găsit steagul Uniunii Eurpene în paginile Sfintei Scripturi. Și unul, și altul mergeau duminica la Biserică. Ei au deschis Sfânta Scriiptură aici, la capitolul 12 din Apocalipsă, și au văzut pe Maica Domnului înveșmântată în soare și purtând cunună din douăsprezece stele și au zis: «Am găsit. Steagul va fi albastru, pentru că albastră este culoarea Maicii Domnului, iar pe steag punem cele 12 steluțe ale cununii Maicii Domnului». Și așa este steagul Uniunii Europene până astăzi”, a arătat Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei. 

O sărbătoare ce aduce bucurie pentru creștini

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare a bucuriei pentru creștinii ortodocși, care poate aduce mult folos duhovnicesc, a explicat ÎPS Andrei. 


„Maica Domnului ne-a adunat încă o dată, la Nicula, unde ne rugăm împreună și nădăjduim să plecăm acasă cu mult folos duhovnicesc”, a declarat ÎPS Andrei.

Mii de credincioși au participat la slujba dedicată Adormii Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula|Foto: TrinitasTV-Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului-Facebook

Mitropolitul Andrei i-a îndemnat pe credincioși să practice virtuțile și valorile evanghelice, așa cum au fost rânduite de Iisus Hristos. 


„Maica Domnului a spus o singură predică. Și predica Maicii Domnului a fost aceasta, către cei ce slujeau la nunta din Cana: «Să faceți orice vă va spune El!». Iar predica aceasta ne-o ține Maica Domnului și nouă astăzi. (...).

Într-o lume secularizată, frățiile voastre primiți binecuvântarea ca să fiți misionarii Domnului Iisus Hristos și a Maicii Domnului. 

Nu neapărat prin cuvânt, ci prin atitudine, prin viață, prin felul în care concepem noi să fim alături de Biserică, de Domnul Hristos și de Maica Domnului”, a explicat Mitropolitul Andrei. 

În seara zilei de joi, la Mănăstirea Nicula, credincioșii ortodocși vor participa la slujba Vecerniei, iar mai apoi la scoaterea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, și vor face înconjurul bisericii. 

Miercuri, în cadrul tradionalului pelerinaj spre mănăstirea Nicula, credincioșii au plecat de la Biserica Sfântul Nicolae din parcul central al orașului Gherla, în cadrul unei procesiuni conduse de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de un sobor de preoți, din care fac parte și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tradiții și superstiții de Adormirea Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci pe 15 august, de Sfânta Maria.

Ultimele Stiri
abonare newsletter