Actualitate

Un nou proiect de lege: Închisoare pentru cei care se urcă la volan fără permis!

Potrivit unui nou proiect de lege, cei care se vor urca la volan fără a deține permis de conducere, riscă să facă închisoare.

Închisoare pentru cei care se urcă la volan fără permis | Foto: Inspectoratul de Politie Judetean Cluj - Facebook Închisoare pentru cei care se urcă la volan fără permis | Foto: Inspectoratul de Politie Judetean Cluj - Facebook

 

 


 

 


Potrivit unui nou proiect de lege, cei care se vor urca la volan fără a deține permis de conducere, riscă să facă între 5 și 10 ani de închisoare. 

 


Proiectul de lege a ajuns pe masa senatorilor și prevede pedepse mult mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație în trafic. Potrivit acestuia,  persoanele care se urcă la volan fără a deţine un permis de conducere şi de asemenea şoferii care le încredinţează acestora autoturismele ar putea primi pedepse cu închisoarea. 

Inițiativa legislativă prevede ca persona care se urcă la volanul autoturismului fără a deține permis de conducere, să primească o pedeapsă între 3 și 7 ani de închisoare, însă pedeapsa ar putea fi mărită de la 5 până la 10 ani de închisoare dacă se produce un accident grav, soldat cu decesul unei persoane.


Citește și: 
S-a schimbat Codul Rutier! 10 modificări care te lasă fără carnet

Mai mult decât atât, și cei care își încredințează autoturismele celor care nu dețin permis de conducere valabil riscă aceleași pedepse cu închisoarea. Același proiect propune ca pedepsele să fie date direct cu executare pentru a se înlătura pedepsele date cu suspendare. 

Acest proiect de lege vine în contextul reducerii numărului de accidente rutiere care se produc pe șosele din România. În același context vine un alt proiect de lege care propune ca tinerii sub 21 de ani să nu mai conducă mașini puternice. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi modificări la Codul Rutier. Tinerii sub 21 de ani nu vor mai putea conduce mașini puternice!

Noul Cod Rutier - reguli DURE pentru şoferii de peste 70 de ani care vor să mai conducă

Ultimele Stiri
abonare newsletter