Actualitate

Avertizare meteo! Cod galben de instabilitate atmosferică în zona montană a Clujului. Vânt puternic cu rafale de până la 70 de km/h.

Atenționare meteorologică Cod galben de furtuni, cu ploi torențiale, vânt de până la 70 km/h și grindină, pentru zona montană a județului Cluj și zonele de deal și de munte din țară.

Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, ploi torențiale și vânt puternic, în zona montană a Clujului|Foto: monitorulcj.ro Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, ploi torențiale și vânt puternic, în zona montană a Clujului|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul orar 12:00 - 21:00, în zonele de deal şi de munte, inclusiv în județul Cluj. 

Sursa: ANM

În aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50...70km/h), descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp, potrivit ANM. 


Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

În același timp, în majoritatea regiunilor țării este valabilă avertizarea meteo de caniculă, fiind emise coduri roșii, portocalii și galbene de disconfort termic accentuat, până vineri seara.


CITEȘTE ȘI: 
Prognoza meteo. Cum va fi vremea vineri, 16 august, la Cluj?

Sursa: ANM

În Cluj, vineri, maximele termice vor atinge 34 de grade Celsius, iar minimele vor indica 18 grade Celsius. Astfel, vineri, până la ora 21, zona montană se află sub atenționare meteo de instabilitate atmosferică, în timp ce canicula va persista. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo. Cum va fi vremea vineri, 16 august, la Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter