Actualitate

Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj. De ce se numește astfel și când o vom putea vedea din nou? FOTO.

Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj. De ce se numește astfel și când o vom putea vedea din nou?

Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj | Foto: Ovidiu Ionel Duță Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj | Foto: Ovidiu Ionel Duță

 

 


 

În noaptea de 19 spre 20 august 2024, în jurul orei 21:00, cerul a devenit o întreaga scenă de spectacol, luna având rolul principal de această dată


 

 


Dacă în noaptea de 12 spre 13 august, cerul a fost acaparat de spectacolul Perseidelor, în seara de 19 august, luna și-a intrat complet în drepturi și ne-a oferit imagini pe care nu le vom uita prea curând, fiind de o frumusețe uluitoare. 

Vorbim despre Superluna Albastră, un fenomen astronomic rar. Astronomii spun că acest fenomen este un adevărat spectacol datorită felului în care este percepută dimensiunea și strălucirea satelitului natural al Pământului. 


Deși poartă numele de „Superluna Albastră”, acesta nu este nimic altceva decât o poreclă, deoarece, în realitate, luna poate căpăta diverse nuanțe, de la galben și roșu până la verde, în funcție de condițiile atmosferice.

Potrivit estimărilor astronomilor, următoarea lună albastră va putea fi văzută în 2037.


Acest fenomen a putut fi văzut și din Cluj și cu siguranță a fost un moment extrem de favorabil pentru pasionații de fotografie. Cred că mulți am încercat, cel puțin o dată, să fotografiem luna, iar rezultatul nu a fost tocmai cel așteptat. Totuși, cu ocazia acestui fenomen astronomic, fotografii au avut ocazia să scoată niște fotografii unice. 

Spre exemplu, Ovidiu Duță, a reușit să surprindă fenomenul Superlunii Albastre cu aparatul foto, iar imaginile nu doar că sunt superbe, dar sunt și unice, deoarece rar mai întâlnești o asemenea claritate în fotografiile unde luna este subiectul principal. 

Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj | Foto: Ovidiu Ionel Duță 
Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj | Foto: Ovidiu Ionel Duță 
Imagini unice cu Superluna Albastră 2024, văzută în Cluj | Foto: Ovidiu Ionel Duță 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum vor fi afectate zodiile de „Superluna Albastră” din 19 august. Ce energii aduce acest fenonem astronomic.

Superluna rară va străluci pe cer. Iată care este cel mai bun moment pentru a o vedea

Ultimele Stiri
abonare newsletter