Actualitate

Premieră mondială la Festivalul stradal WonderPuck. Spectacol la zeci de metri înălțime, în Piața Unirii.

Clujenii sunt invitați, sâmbătă, 7 septembrie, la premiera mondială a Festivalului WonderPuck, unde vor putea urmări un spectacol inedit, la 40 m înălțime, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Premieră mondială la Festivalul stradal WonderPuck. Spectacol la 40 de metri înălțime, în Piata Unirii din Cluj-Napoca|Foto: Consiliul Judetean Cluj Premieră mondială la Festivalul stradal WonderPuck. Spectacol la 40 de metri înălțime, în Piata Unirii din Cluj-Napoca|Foto: Consiliul Judetean Cluj

 

 


Sâmbătă, 7 septembrie 2024, de la ora 20.00, clujenii sunt așteptați la WonderPuck 8, la un spectacol care va avea loc în premieră absolută, prezentat de artiștii spanioli din Grupo Puja la o înălțime de 40 de metri. 

Spectacolul îmbină tehnicile teatrale cu acrobațiile aeriene

Este o reprezentație ce imaginează o navă zburătoare, esența tuturor mașinăriilor gândite de Jules Verne. Este prima coproducție marca WoderPuck. Accesul este liber la toate activitățile din program.


Spectacolul se numește „Verne” și combină tehnicile teatrale cu tehnica acrobațiilor aeriene la mare înălțime. Are la bază extraordinarele călătorii povestite de Jules Verne și 64 de romane, nuvele și povestiri în care acesta a combinat cu măiestrie elementele științifice cu fantezia. 

CITEȘTE ȘI: 
Festivalul stradal WonderPuck 2024 aduce spectacole la Cluj și la Florești. Apel deschis pentru artiștii din întreaga lume.

Distribuția este alcătuită din María Mencías, Gema Segura, Facundo Pennesi, Rodrigo Sainz, María Segura, Coti Lovazzano, Monika Budzinska și Mario Espel.
Compoziție muzicală: Leo Utrera. 
Regia artistică, dramaturgia și costumele: Gema Segura.
Regia tehnică și scenografia: Luciano Trevignani.


Acțiunea spectacolului are loc la o înălțime de 40 de metri, cu actorii suspendați de o macara hidraulică!
Prima coproducție a Festivalului Stradal WonderPuck a fost posibilă datorită colaborării cu Grupo Puja.
Accesul este liber.

Despre Grupo Puja
Grupo Puja este o trupă de teatru cu sediul în Torrejon de Ardoz, Madrid, ce a luat naștere în anul 1998, în Argentina. Toate spectacolele lor își propun să îmbine acrobațiile aeriene la mare înălțime cu elemente teatrale ce aduc un plus artistic creațiilor lor. Începând cu anul 2002 aceștia și-au mutat activitatea în Spania, iar spectacolele lor au fost selectate să participe la numeroase evenimente de anvergură, precum Cupa Mondială de Fotbal sau Olimpiada de vară. În toți acești ani au reușit să bucure peste două milioane de spectatori, în peste 300 de orașe din 45 de țări! Artiștii spanioli au prezentat la WonderPuck 2023 spectacolul „Peter Pan”.


Festivalul Stradal „WonderPuck”, la a opta ediție

Ediția a 8-a a Festivalului Stradal „WoderPuck” va avea loc între 6 și 8 septembrie 2024, în Piața Unirii, pe strada Mihail Kogălniceanu și la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, precum și în Parcul Poligon din Florești. 

„WonderPuck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care își propune să reunească domenii artistice precum: teatru, muzică, dans, animație video, artă vizuală și artizanală. Așadar, pe toată durata festivalului vor avea loc o mulțime de activități educative și recreative dedicate copiilor, adolescenților și întregii familii.


Proiectul este realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” și Asociația Esua, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj, al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și al Clubului Lions.

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Festivalul stradal WonderPuck 2024 aduce spectacole la Cluj și la Florești. Apel deschis pentru artiștii din întreaga lume.

Ultimele Stiri
abonare newsletter