Actualitate

Cluj-Napoca, un oraș „verde”! Peste 3.700 de arbori au fost plantați în perioada 2023-2024.

În perioada 2023-2024 au fost plantați peste 3.700 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca.

În perioada 2023-2024 au fost plantați peste 3.700 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca | Foto: Emil Boc - Facebook În perioada 2023-2024 au fost plantați peste 3.700 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


În perioada 2023-2024 au fost plantați 3.769 a de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca.

 


Unde au fost plantați cei peste 3.700 de arbori?

  • 1.291 arbori - pe aliniamente stradale, în parcuri și zone verzi administrate de Serviciul spaţii verzi
  • 2.084 arbori - prin lucrări de investiţii finalizate precum malurile Someșului, parcurile reabilitate cu fonduri europene, zone de agrement din cartiere 
  • 114 arbori au fost plantaţi pe străzile modernizate din zona Mihail Kogălniceanu - Iuliu Maniu
  • 280 arbori plantaţi la proiectul Park&Ride aflat în execuție

CITEȘTE ȘI:
Proiecte pentru reducerea gazelor cu efect de seră, în Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea: „Avem mai multe seturi de măsuri pe care luăm pentru populație”

Potrivit primarului Emil Boc, plantările de arbori vor continua în sezonul de toamnă și primăvară.

„Plantările de arbori vor continua în sezonul propice pentru aceste activități, respectiv toamna și primăvara.
Arborii sunt monitorizaţi şi exemplarele care nu s-au prins sunt înlocuite în perioadele potrivite pentru plantare. Majoritatea arborilor care trebuie înlocuiţi sunt în garanţie şi această operaţiune se face pe cheltuiala constructorului.
Pe lângă copaci, Primăria plantează gard viu, arbuști, vegetație perenă, flori de sezon ș.a. Urmărim să asigurăm un proces de revitalizare urbană sustenabil, care să țină cont de întreaga comunitate, de obiectivele de dezvoltare ale orașului pe termen mediu și lung și de cele mai bune practici internaționale în domeniu”, a transmis Emil Boc.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Panouri fotovoltaice, montate pe clădirile publice din Cluj-Napoca. Emil Boc: „Clujul este primul oraș din România care va fi neutru din punct de vedere climatic”.

Clujul vrea să devină NEUTRU climatic până în 2030. Orașul de pe Someș, selectat în misiunea UE „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic”

abonare newsletter