Actualitate

Tragedie în Islanda. Turiști prinși sub gheață după prăbușirea unei peșteri! Operațiune dramatică de salvare - VIDEO

O excursie obișnuită la o peșteră de gheață din Islanda s-a transformat într-un coșmar pentru un grup de turiști.

O peșteră de gheață s-a prăbușit peste turiști, în Islanda. Foto: captură Youtube / Latest Updates O peșteră de gheață s-a prăbușit peste turiști, în Islanda. Foto: captură Youtube / Latest Updates

 

 


În timpul unui tur organizat pe ghețarul Breidamerkurjokull, un perete de gheață s-a prăbușit brusc, provocând haos și panică printre cei 25 de participanți.

 


Tragedia s-a soldat cu un deces, o persoană grav rănită și alte două persoane blocate sub gheață. Imediat după incident, serviciile de urgență au fost alertate, declanșând o amplă operațiune de salvare, anunță Sky News.

Dramă în Islanda: O peșteră de gheață s-a prăbușit peste turiști 

În prima zi, aproximativ 200 de salvatori au lucrat contra cronometru pentru a ajunge la victimele captive. Din păcate, condițiile periculoase de la fața locului au forțat suspendarea operațiunilor pe timpul nopții.


CITEȘTE ȘI:
Tragedie! Hotel prăbușit în Germania. Un mort și opt persoane dispărute - VIDEO

A doua zi, eforturile de salvare au fost reluate cu o echipă de aproximativ 60 de persoane. Salvatorii depun eforturi titanice, săpând manual prin gheață și folosind unelte pentru a sparge blocurile de gheață, în speranța de a ajunge la cei doi turiști blocați.

Turiști în pericol după colapsul unei peșteri de gheață: Eforturi intense de salvare în Islanda

Persoana rănită grav a fost transportată de urgență cu elicopterul la spital, unde se află în stare stabilă. Autoritățile nu au putut încă să confirme naționalitățile persoanelor implicate în acest tragic accident.


Poliția din sudul Islandei coordonează operațiunea și a declarat: „Facem tot posibilul pentru a ajunge la persoanele prinse sub gheață. Este o cursă contra cronometru, dar nu vom renunța".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Veneţia reduce impactul aglomeraţiei asupra oraşului. Grupurile de turişti, limitate la 25 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter