Actualitate

Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci! Vezi când va începe.

Formația Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci. Vezi când va începe și ce alte surprize au mai pregătit membri trupei.

Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci | Foto: Phoenix Transsylvania - Facebook Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci | Foto: Phoenix Transsylvania - Facebook

 

 


 

 


Formația Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci, care să înceapă în luna noiembrie a acestui an. De asemenea, Cristi Gram, chitaristul trupei, a declarat că urmează să fie pregătită și o operă rock „Nemuritorul. 

 


„Deocamdată facem concerte în memoria lui Nicu pentru că suntem afectaţi de dispariţia lui şi probabil că vom fi afectaţi tot timpul, dar fiind proaspăt acum asta-i, asta facem. Lucrez la câteva piese după care o să lucrăm cu toţii. Întâi o să-l fac eu, structura, schiţă şi astea, pentru că am mai mult timp şi stau acasă foarte mult şi îmi bat capul cu asta şi vrem să facem şi un turneu, tot în memoria lui. Managera noastră parcă a zis că în noiembrie (va începe turneul n.r.). Piese în special din Baba Novak, unde eu îl am pe Nicu imprimat. Am tot materialul de 20 de ani încoace pe canale şi am vrea să folosim amintirea lui cât mai prezent şi să ne folosim de vocea lui ca publicul încă să poată să asculte piese care nu s-au cântat live pentru că n-am apucat să le facem, deşi totdeauna ne-am plănuit să facem aceste piese. Vrem să cântăm «Oraşul scufundat», «Fluier în cer», «Singur», «Hăituit», piese care îl reprezentau pe Nicu, toate", a declarat Cristi Gram pentru Agerpres

De asemenea, chitaristul a menționat și pregătirea unei opere rock intitulată „Nemuritorul” care va fi dedicată lui Nicu Covaci. Mai mult, acest spectacol va fi susținut în actuala formulă a trupei. 


„O operă rock ce se va numi Nemuritorul, tot pentru Nicu dedicată, care va fi un concept complet, un spectacol complet. (Cu n.r.) formaţia pe care a lăsat-o Nicu moştenire, Lavinia Săteanu - vioară, Costin Adam - voce, Vlady Săteanu - bass şi voce, Flavius Hosu - tobe şi voce pe viitor şi Cristi Gram - chitară şi voce", a adăugat Cristi Gram.

Cristi Gram a mai declarat că formația Phoenix va rămâne în formula lăsată de Nicu Covaci, aceasta fiind una dintre dorințele cântărețului. 


„Eu când am fost la Nicu în spital, mi-a spus «Cristi, tu eşti cel mai mare, ai grijă de formaţie», dar grija asta înseamnă, fiind foarte mult timp alături de Nicu şi trecând prin foarte multe formule, de la cea de aur până la cea actuală şi aici aş putea să spun că au fost cam vreo 10 artişti diferiţi până s-a ajuns această formulă care are complet alţi artişti în afară de mine şi Nicu care nu mai e din păcate, am auzit toate poveştile lui Nicu şi toate poveţile şi toate sfaturile care le-a dat fiecărui artist în parte, în funcţie de formulă şi cred că aş putea să am o o imagine de ansamblu asupra ce a vrut Nicu şi ce şi-ar fi dorit să fie mai departe Phoenix. Atâta pot eu să fac. În rest va fi democraţie, în sensul că toată lumea o să îşi spună părerea, păsul, ideile şi de comun acord să le aplicăm poate imediat sau pe viitor sau eu ştiu, să schimbăm anumite chestii care nu merg bine, să îmbunătăţim totdeauna, fiecare poate să zică, deci fiecare e lider în trupă. (...) Noi suntem o formaţie, noi nu mai colaborăm, noi sunt o familie, Nicu Covaci aşa ne-a lăsat şi aşa rămânem", a mai declarat Cristi Gram.

De asemenea, fanii trupei Phoenix se pot liniști, deoarece membri formației nu au de gând să se despartă. Ba chiar sunt gata să cânte oriunde îi cheamă lumea, în memoria lui Nicu Covaci. 

„Nicu (Covaci) şi-a dorit să mergem mai departe şi asta vom face ţinând cont de de dorinţa lui. Vom compune mai departe şi vom cânta peste tot pe unde lumea ne cheamă", a declarat Lavinia Săteanu, răspunzând unei întrebări referitoare la proiectele de viitor ale formaţiei.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A murit Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii Phoenix. Cântărețul avea 75 de ani.

Sacrilegiu sau omagiu? La Untold, un DJ celebru a mixat piesa „Fată verde” de la Phoenix! VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter