Actualitate

ANSVSA a retras de la comercializare un produs vândut ca aditiv alimentar! Se găsește și în magazinele din Cluj.

ANSVSA a retras de la comercializare un produs vândut ca aditiv alimentar și pe care îl putem găsi și în magazinele din Cluj.

ANSVSA a retras de la comercializare un produs vândut ca aditiv alimentar | Foto: Depositphotos.com ANSVSA a retras de la comercializare un produs vândut ca aditiv alimentar | Foto: Depositphotos.com

 

 


 

Autoritatea Naţional Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras de pe piaţă, din magazinele mai multor județe, printre care și Cluj, produsul Salicil, vândut ca agent de conservare pentru alimente de către unele companii. 


 

ANSVSA a retras de la comercializare produsul Salicil, vândut ca agent de conservare pentru alimente, motivând că substanța nu este autorizată ca aditiv alimentar. 


Astfel, ANSVSA a anunțat retragerea de pe piaţă a produsului Salicil (acid salicilic 99%), vândut în magazinele din mai multe județe, la diverse gramaje şi ambalat de SC CIS Com SRL, SC Heron A-Z SRL, SC San Andreas SRL, SC Condipast Prod SRL şi SC Cico Ditrbution SRL.

Mai exact, este vorba despre plicuri care conţin cantităţi cuprinse între 10 şi 25 de grave de substanţă vândută ca agent de conservare pentru alimente, care în realitate nu este folosit ca aditiv alimentar.


Acestea au ajuns în magazinele din judeţele Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sălaj şi Maramureş.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugaţi să nu le utilizeze şi să le returneze la magazinele de unde le-au achiziţionat.


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Să mai avem încredere în mâncarea de pe litoralul românesc? ANSVSA a aplicat sancțiuni de sute de mii de lei într-o singură săptămână!

Controale la comercianții de pește. Amenzi de zeci de mii de lei împărțite de ANSVSA și sute de kilograme de produse din pescuit retrase de la vânzare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter