Național

Să mai avem încredere în mâncarea de pe litoralul românesc? ANSVSA a aplicat sancțiuni de sute de mii de lei într-o singură săptămână!

Inspectorii sanitari-veterinari a început controalele pe litoralul românesc, verificând circa 200 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul.

Inspectorii sanitari-veterinari a început controalele pe litoralul românesc, verificând circa 200 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul | Foto: pixabay.com Inspectorii sanitari-veterinari a început controalele pe litoralul românesc, verificând circa 200 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul | Foto: pixabay.com

 

 


Inspectorii ANSVSA au început controalele pe litoralul românesc, verificând circa 200 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul.

 


În urma controalelor efectuate în prima săptămână de activitate în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2024",ANSVSA a aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 410.000 de lei.

Ce nereguli au descoperit inspectorii sanitari-veterinari

Inspectorii ANSVSA au emis două ordonanțe de suspendare și patru ordonanțe de interzicere a activității. De asemenea, a fost dispusă și măsura de reținere oficială și sechestu pentru o cantitate de 64 de kg produse de origine animală, precum carne şi preparate din carne, peşte şi produse lactate, care au fost dirijate către unităţi de neutralizare.


Printre principalele nereguli constatate se numără:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

ANSVSA anunță că va continua verificările în toate unitățile aflate pe lotoralul Mării Negre atât în echipe mixte, cât și în parteneriat cu alte instituții ale statului cu atibuții de control.


Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Controale la comercianții de pește. Amenzi de zeci de mii de lei împărțite de ANSVSA și sute de kilograme de produse din pescuit retrase de la vânzare.

Expunerea produselor lactate autentice la rafturi, delimitată clar de cele cu adaos de grăsimi. Inspectorii ANSVSA fac verificări

Ultimele Stiri
abonare newsletter