Actualitate

Noi servicii medicale la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Apar noi servicii medicale la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, după ce Consiliul Județean a aprobat structura organizatorică, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare a unității medicale.

Noi servicii medicale la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” | Foto: CJ Cluj Noi servicii medicale la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” | Foto: CJ Cluj

 

 


 

În cadrul ședinței ordinare de joi, 29 august 2024, Consiliul Județean Cluj a aprobat structura organizatorică, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”.


 

Astfel, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea noi servicii medicale. Unele dintre noutățile care vizează unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se referă la înființarea, în cadrul Secției Clinice Pneumologie I, a unui Compartiment de Recuperare Medicală Respiratorie, precum și a unui Compartiment de Pneumologie – Somnologie, aparținând Secției Clinice Pneumologie III.  Totodată, alte modificări constau în înființarea unui Compartiment de Cronici (Pneumologie) în cadrul Secției Pneumologie – TBC Săvădisla și a unui Laborator de Recuperare Medicală Respiratorie.


 Cele trei compartimente, cu un număr de 28 de paturi, vor deservi pacienți cu patologie respiratorie cronică, fibroză pulmonară idiopatică, TBC sechelar, sindrom și sechele post COVID-19, sindrom de apnee în somn obstructiv (SASO) asociat obezității etc.,  iar în cadrul Laboratorului de Recuperare Medicală Respiratorie vor fi acordate servicii medicale de specialitate atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei în regim ambulator, în intervale orare distincte.

„Rațiunea care a stat la baza acestei decizii a fost aceea de a răspunde cât mai eficient la solicitările și necesitățile celor care se confruntă cu probleme de sănătate, în condiții de maximă siguranță și calitate a seriviciilor. Scopul nostru este să creăm condițiile optime pentru examinarea și tratarea pacienților, astfel încât să poată fi asigurat un act medical de înaltă calitate.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Clinic Județean, despre incidentul de pe strada Victor Babeș: „S-a declanșat o supapă de siguranță a instalației de răcire a aparatului RMN”

Cele două doctoriţe arestate preventiv în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon vor fi eliberate

Ultimele Stiri
abonare newsletter