Actualitate

Restricții la controlul de securitate al lichidelor în bagajele de mână pe aeroporturile din UE, impuse de Comisia Europeană de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, Comisia Europeană impune restricții la transportul lichidelor peste 100 ml în bagajele de mână pe aeroporturile din UE.

Restricții temporare privind transportul lichidelor pe Aeroportul Cluj, impuse de Comisia Europeană|Foto:Depositphotos.com Restricții temporare privind transportul lichidelor pe Aeroportul Cluj, impuse de Comisia Europeană|Foto:Depositphotos.com

 

 


Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj informează că începând cu data de 1 septembrie 2024, ca urmare a Deciziei Comisiei Europene, vor fi impuse restricții temporare privind limitarea volumului recipientelor pentru lichide, aerosoli și geluri la 100 ml transportate în bagajele de mână. 

Noi reguli pentru transportul lichidelor în bagajele de mână

„Recipientele pentru lichide, aerosoli și geluri de maxim 100 ml NU trebuie să fie introduse în pungă de plastic transparentă resigilabilă, cu capacitatea de maxim 1 litru”, informează Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. 


Aceste restricții vin ca urmare a Deciziei Comisiei Europene 2024/2109 respectiv a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei de modificare a Regulamentului (UE) 2015/1998 și se aplică tuturor aeroporturilor din UE care folosesc echipamente de detecție a explozibililor în bagajele de mână (EDSCB) standard C3. 

Impunerea acestor restricții temporare este determinată de necesitatea revizuirii unor configurații tehnice la echipamentele de securitate standard C3 în vederea îmbunătățirii performanțelor acestora. 


„La controlul de securitate, pasagerii NU vor fi nevoiți să scoată din bagajul de mână   computere portabile și alte aparate electronice de mari dimensiuni”, arată sursa citată. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană impune restricții la transportul lichidelor peste 100 ml, Aeroportul se conformează

Ultimele Stiri
abonare newsletter