Actualitate

Scandal în China: Două femei au închis un copil care plângea în toaleta avionului

Un incident șocant petrecut într-un avion din China a stârnit o dezbatere aprinsă despre comportamentul copiilor în spațiile publice și reacțiile adulților. Două pasagere au închis o fetiță care plângea în toaleta aeronavei.

Un copil mic a plâns non-stop în timpul unui zbor, în China. Doi străini au încuiat-o în baie. Foto: Gustavo R. Speri / Facebook Un copil mic a plâns non-stop în timpul unui zbor, în China. Doi străini au încuiat-o în baie. Foto: Gustavo R. Speri / Facebook

 

 


Evenimentele s-au desfășurat pe 24 august, în timpul unui zbor Juneyao Airlines de la Guiyang la Shanghai. O fetiță de aproximativ un an, care călătorea cu bunicii ei, a plâns neîncetat pe parcursul călătoriei de aproape trei ore, potrivit CNN.

 


Incident șocant în avion: Două femei închid un copil plângăcios în toaleta aeronavei

Deranjate de plânsetele copilului, două femei au decis să intervină. Cu acordul bunicii fetiței, ele au dus copilul la toaleta avionului pentru a o „educa". Una dintre femei a filmat incidentul și l-a postat pe Douyin, varianta chineză a TikTok.

În înregistrare se vede cum fetița, aflată în brațele uneia dintre femei, plânge și se zbate să ajungă la ușă. „Nu te vom lăsa să ieși dacă nu te oprești din plâns", i-a spus femeia copilului. După ce fetița s-a oprit din plâns, cealaltă femeie a luat-o în brațe, avertizând-o: „Dacă mai faci vreun zgomot, ne vom întoarce (la baie)".


Copil plângăcios în avion: Când „educația” devine abuz - cazul viral din China 

Inițial, femeia care a postat videoclipul a susținut că intenția sa a fost de a asigura un „zbor liniștit" pentru ceilalți pasageri. Însă reacția publicului a fost una de furie și dezaprobare. Utilizatorii rețelelor sociale au acuzat-o că este lipsită de empatie și că intimidează un copil mic. În fața criticilor, femeia a șters videoclipul.

Compania aeriană Juneyao Airlines a reacționat. Într-o primă declarație, dată pe 28 august, a confirmat incidentul, menționând că cele două pasagere au acționat cu acordul bunicii. A doua zi însă, în fața intensificării criticilor, compania și-a cerut scuze pentru incident și pentru „supravegherea echipajului", condamnând comportamentul celor două femei.


CITEȘTE ȘI:
Miros urât la bord. Un avion s-a întors de urgență la Berlin

Incidentul a declanșat o dezbatere aprinsă în China despre modul în care ar trebui gestionat comportamentul copiilor în spațiile publice. Mulți internauți au pledat pentru mai multă înțelegere față de copiii mici care nu își pot controla emoțiile. „Adulții în vârstă de 30 de ani pot avea căderi emoționale, dar oamenii nu le permit copiilor mici să le aibă pe ale lor", a comentat un utilizator pe Weibo.

Zbor cu scandal: Cum a escaladat situația unui copil care plângea într-un avion din China 

Presa de stat din China a intervenit în dezbatere, criticând comportamentul „inadecvat" al celor două femei și cerând publicului să dea dovadă de mai multă empatie față de copiii mici.


Acest incident se înscrie într-o dezbatere mai largă din societatea chineză despre creșterea copiilor în spațiile publice, într-un context în care guvernul încearcă să încurajeze cuplurile să aibă mai mulți copii. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Momentul în care anvelopele unui avion explodează în timpul decolării, spărgând un geam

Tragedie AVIATICĂ în Nepal. 18 morți în urma prăbușirii unui avion - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter