Actualitate

A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj. Maximele vor ajunge la 35 de grade.

Codul galben de caniculă a fost prelungit pentru judeţul Cluj. Temperaturile maxime vor ajunge la 35 de grade Celsius.

A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj. Maximele vor ajunge la 35 de grade. | Foto: Emil Boc - Facebook A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj. Maximele vor ajunge la 35 de grade. | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de cod galben de caniculă, pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv pentru Cluj. 

 


Potrivit prognozei actualizate, codul galben de caniculă a fost prelungit pentru marţi, 3 septembrie. 

CITEŞTE ŞI
Clujul, vizat de un nou Cod galben de caniculă și temperaturi deosebit de ridicate

Marţi, 3 septembrie, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general între 32 şi 35 de grade.


CITEŞTE ŞI
Prognoza meteo. Cum va fi vremea luni, 2 septembrie, la Cluj?

De asemenea, pentru judeţele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți a fost emis un cod portocaliu de caniculă pentru marţi, 3 septembrie. Temperaturile maxime,deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18...20 de grade, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj | Foto: meteoromania.ro

Cum ne protejăm de caniculă?

Este important să înțelegem că nu doar confortul nostru este în joc, ci și sănătatea noastră pe termen lung. Hidratarea, protecția solară și evitarea expunerii directe la soare sunt doar câteva dintre măsurile pe care le putem lua pentru a trece cu bine peste zilele toride.


„(Cum ne protejăm de caniculă? - n.red.) În primul rând este evitarea orelor de expunere la soare. De obicei sunt mult mai puternice razele solare după ora 13:00, deci 10:00-18:00 ar trebui stat în casă cât se poate. Îmbrăcăminte cât mai lejeră, deschisă la culoare, să nu fie negru și cenușiu pentru că păstrează caloric mult mai mult și se supraîncălzește corpul. Hidratare corectă. Respectarea tratamentelor pentru că mulți sunt diabetici sau tratament cronic post accident vascular cerebral, cardiologic. Fructe, legume, mai puține alimente grase. Și neapărat protecția solară”, a declarat pentru monitorulcj.ro Dr. Horia Simu.

CITEŞTE ŞI
Sfatul medicului: Cum ne protejăm de caniculă? Atenție, cardiaci, e periculos la soare!

Totodată, este vital ca persoanele cu afecțiuni cardiace să recunoască semnele de avertizare ale problemelor cauzate de căldură, cum ar fi amețelile, bătăile rapide ale inimii, respirația grea sau durerile în piept. În astfel de cazuri, este necesară intervenția medicală de urgență.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sfatul medicului: Cum ne protejăm de arsurile solare? Atenție, părinți, pielea copiilor este foarte sensibilă la arsuri solare!

Lista cişmelelor cu apă potabilă şi spaţiile de răcorire pe vreme de caniculă, în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter