Actualitate

Jocurile Paralimpice Paris 2024. Judokanul clujean Alex Bologa este în finala olimpică la para judo!

Judokanul clujean Alex Bologa este în finală la para judo, categoria 73 de kilograme din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024.

Judokanul clujean Alex Bologa este în finala olimpică la para judo | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook Judokanul clujean Alex Bologa este în finala olimpică la para judo | Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook

 

 


 

Judokanul clujean Alex Bologa este în finală la para judo, categoria 73 de kilograme din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024. 


 

Sportivul român s-a calificat în finala Jocurilor Paralimpice după două victorii. În sferturi, Alex a trecut de S.Mamedov (Uzbekistan) cu 10-0, iar în semifinale l-a învins, cu puțin timp în urmă, pe brazilianul Pereira Arruda, 1-0.


Alexandru Bologa, judokanul clujean în vârstă de 28 de ani, este principalul favorit în proba de judo, la categoria 73 de kilograme, fiind numărul 1 mondial. În acest an, Alex va participa din nou la Jocurile Paralimpice, ce se desfășoară la Paris, dorindu-și să schimbe medaliile de bronz, câștigate în alte ediții, cu o medalie de aur. 

Sportivul stabilit la Cluj-Napoca vrea să demonstreze întregii lumi că talentul și munca din spatele competițiilor l-au adus pe primul loc în clasamentul mondial. 


Finala se va disputa în această seară. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu aur la primul Grand Prix de judo 2024. S-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu AUR la Jocurile Mondiale pentru nevăzători

Ultimele Stiri
abonare newsletter